Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam alarm cobra 7777 dwuprzyciskowy:

1 problem

bez powodu zaczyna wyć, wyłącza się po chwili , potem znowu załącza i przestaje (obstawiam że to przyczyną są źle wyregulowane czujniki ruchu na słupkach przednich ??

Jak je wyregulować, czy to coś innego może być ??

2 problem

jak zamykam auto z kluczyka to jest wszystko ok - drzwi się zamykają, ryglują i zamyka się bolec od baku

naotomiast jak zamykam z pilota to drzwi się zamykają ale bez ryglowania i bak się nie zamyka (ten bolec) (Sprawdzałem - silniczek od baku jest sprawny)

Czy to sprawa przedłużenia impulsu... czy czegoś innego

Ma ktoś recepte jak to naprawić lub do polecenia jakichś alarmowców w Warszawie

??

.
Opublikowano

Mam alarm Proximy i miałem taki sam problem (pierwszy), rozłączyłem czujniki i wszystko wróciło do normy, także u Ciebie też mogą to być czujniki. Wyłącz je i sprawdź czy objawy ustały. Jak tak to zostaje kwestia pojechania do jakiegoś zakładu odnośnie wyregulowania.

Drugiego objawu nie miałem więc ciężko mi cokolwiek na ten temat napisać.

Opublikowano
Ja mam centralkę nad sprzęgłem (koło dźwigni otwierania maski), różne firmy pewnie montują w różnych miejscach więc musisz dojść po kablach lub spytać się w jakich miejscach tego typu alarm się standardowo montuje.
Opublikowano
na czujkach ruchu powinienies miec potencjometr czulosci skręć go na minimum i powinno byc OK
Montaż alarmów, blokad, el. szyb BMW i inne TANIO (Możliwość dojazdu) ...