Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie pomóżcie. BMW318IS m42. wieczorem, odpaliłem swoją Bimmke. zagrzałem na benzynce...zgasiłem... po paru minutach odpaliłem , wysiadłęm na chwile i usłyszałęm jakby delikatny strzał...był na gazie...ale to nie był strzał gazu bo po chwili zaczeło walić benzynką.. mache w górę patrzę a pod dolotami od strony szyby ..mokro... i leci na taką czarną pyszkepod dolotami..co to mogło byc.... samochód chodzi tak jak chodził tyle że ucieka benzyna... a raczej juz uciekła.(oczywiście jak był odpalony)

Z góry dzieki

Opublikowano
Chyba trochę za mało opisałeś - to był wybuch gazu/benzyny, czy po prostu jakieś głośniejsze syknięcie? Z czego ta benzyna leci? Zobacz może czy ci gdzieś przewód paliwowy nie strzelił, albo może spadł.
Opublikowano

no ok. opisuje.

było to raczej syknięcie..takie pożądniejsze..pod dolotami w okolicy krokowca, leje sie na taką czarną plastykową puszkę pod dolotami od strony szyby przedniej.domyslam sie ze to jakis przewod ale nie wiem ile ich tam jest jakie i meczy mnie to ze chyba trzeba demontowac przepustnice i doloty zeby to podczepic..chyba ze sie myle..i o to mi chodzi czy daa rade jakos wyciągnąc te przewody czy dostac sie tam. i nie był to napewno wybuch gazu..

ale powiedzcie tezdlaczego samochód nadal smiga tak jak smigal.. zero ubytku mocy,i czy gaz czy benzyna to jezdzi