Skocz do zawartości

Przepływomierz w 520 24V jak go sprawdzic POMOCY!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledze jak sprawdzic przepływomierz mam 520 24V i cos sie z nią stało, ciągle strzela przy odpalaniu w kolektor ssący i przy wystrzale spada mi wąż z silniczka krokowego . Swiece i cewki sa ok wiec moze przepływomierz ??

pomocy!!!

z góry dziekuje

Opublikowano

Mi tez strzela i spada, ale tylko przy odpalaniu, jak zdaza Ci sie to przy normalnej jezdzie, to raczej napewno swiece, przynajmniej u mnie tak bylo.

Poprzednie swiece byly nowe, sprawdzali je, podmienilismy na inne i od wtedy zero problemow.

A co do spadania kolektora to sam jestem ciekaw jak to rozwiazac?

Podejrzewam ze jedziesz na lpg?

Co do przeplywomierza to po prostu go odepnij, przelaczaj na pb/lpg podczas jazdy i zobacz czy szarpie jak juz go podlaczysz z powrotem.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam
Opublikowano
odepnij przepływke i jak nie bedzie strzelał to masz odpowiedź, z reszta rozumiem ze strzela ci przy odpalaniu ale oczywiscei na benzynie, bo jak gazie to sugerowanych odpowiedzi jest o wiele więcej.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Jesli chodzi o mnie, to przy odpalaniu na benz nie spada kolektor, natomiast jesli odpalam na gazie to zazwyczaj zdazy wystrzelic jeszcze jak jest na benz, zanim zdazy sie przelaczyc na lpg, i mozna sie zaczadzic gazem w kabinie czasem tak duzo mu poleci ;)

Wychodzi uszami ;]

Spod skrzyni biegow itp... trzeba otwierac maske i zakladac kolektor.

Mial/ma ktos podobny problem?

Chcialbym sie tego pozbyc juz po niezliczonych akcjach z gazem, pozostalo tylko to zeby chodzilo jak trzeba :)

pozdro

Pozdrawiam