Skocz do zawartości

INSTALACJA GAZOWA W E36 2.0i JAK TO ZNOSZA WASZE BMK-I????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zwracam sie z prosba do wszystkich uzytkownikow bmw ktorzy posiadaja instalacje gazowa...ze wzgledow oszczednosciowych zastanawiam sie nad montazem gazu sekwencyjnego ale niewiem jak bmki sobie z tym radza i niechcialbym zakatowac silnika.prosze o rady,z gory wszystkim dziekuje :D
Opublikowano
zwracam sie z prosba do wszystkich uzytkownikow bmw ktorzy posiadaja instalacje gazowa...ze wzgledow oszczednosciowych zastanawiam sie nad montazem gazu sekwencyjnego ale niewiem jak bmki sobie z tym radza i niechcialbym zakatowac silnika.prosze o rady,z gory wszystkim dziekuje :D

:search:

bylo wielokrotnie. nawet jest dział paliwa alternatywne czy cos w podobie.

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Kolejny temat rzeka. Założysz sekwencję u dobrego fachowca to będziesz zadowolony. Założy ci partacz będziesz miał problemy proste. Jeśli BMW to sekwencja choć wiem że jest dużo przeciwników gazowania
Opublikowano
Ja już 3 lata jeżdżę na instalce 2 generacji i jestem zadowolony. Ani jednego strzału. Raz byłem wymienić filt od gazu i to niepotrzebnie bo był czysty. Nawet jeszcze świecy nie wymieniałem od kupna auta tylko sprawdziłem jak wyglądają.Nie wiem zatem skąd tyle tych opinii że BMW nie lubi gazu. Moje wydaje mi się że lubi
Opublikowano
Mam założoną najtańszą sekwencję za 2900 i jest rewelacja spalanie kosmicznie małe bo od 11-13 litrów z nogą umiarkowanie ciężką :) znajdź dobry zakład i nie bój się :D
Kamil
Opublikowano
BMW w lpg = kupa :!: :!: :!: :!:

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano

tak napewno moj 2.0d robi twoja 2.0 benzyne jak chce i przy tym pali 7 litrow a nie tak jak twoja ponad 10 :!: :!: :!: :twisted2:

a propo nic nie mam do beznyn tylko temat byl o lpg w BMW.

a swoja opinie wystawiam na podstawie doswiadczen moich i moich kumpli.

Opublikowano
tak napewno moj 2.0d robi twoja 2.0 benzyne jak chce i przy tym pali 7 litrow a nie tak jak twoja ponad 10 :!: :!: :!: :twisted2:

a propo nic nie mam do beznyn tylko temat byl o lpg w BMW.

a swoja opinie wystawiam na podstawie doswiadczen moich i moich kumpli.

Kopcąc i smrodząc przy tym. Już nie mówie o miłych wibracjach i tym że obrotomierz kończy się na 4000 :lol: Nie mam nic do diesli ale jak czytam takie komentarze o czyichś doświadczeniach z kumplami to naprawdę szlag mnie trafia - jakbyście mieli dobre instalacje zakładane przez kogoś kto wie co robi nie byłoby żadnych problemów. Ale jak pozakładaliście u kumpla w garażu instalacje na kurek jak do dużego fiata to nie dziwne że potem były kłopoty.

Opublikowano

Takich tematow bylo juz sporo, nigdy nie wyniklo z nich nic konstruktywnego,

poza: nieprawda jest, ze BMW nie lubia gazu. BMW nie lubia zle zalozonego gazu, co np. VW czy inne Daewoo toleruja.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

no wiesz u mnie nic akurat nie kopci to nie diesel z lat '90.

co do reszty to moze masz troche racji tez lubie jak mi sie kreci to 7tys rpm przy pieknym dziwnku silnika ale ja lubie turbo gnojka mojego malo pali i pieknie jezdzi.

co do gazu to i tak mam swoje zdanie. i wcale nie mielismy z kumplami tanich instalacji ja mialem prinsa moj kumpel tez a podobno najlepsze sa, dodam ze ostatnio bylem w firmie ktora specjalizuje sie w BMW i mieli tam X5 4.4i w gazie sekwencyjnym. zapytal mechanika jak sie sprawuje i odpowiedzial mi krotko : "odkad jest gaz wszystko sie jebie zreszta jak w kazdym bmw w gazie".

cieszcie sie ze macie wyjatki :D

Panfil masz racje :mrgreen: