Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Nie zagladałem nawet dlatego pytam

Pozdrawiam

H1

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

aha

jeszcze jedna sugestia nie daj sie namowic na niebieskie i inne tego typu szalenstwa

przetestowalem wiele, wydalem kupe kasy i stwierdzam jednoznacznie i ostatecznie SA DO D...Y !!!! Nieodwolalnie.

Ale dobra sprawa sa OSRAM i PHILIPS i zwiekszonej wydajnosci, nie pomyl z moca. Zarowki do 60W. Nie montuj zadnych 100W bo to zabija ludzi z naprzeciwka a ostatnio nawet psiarnia robi sie coraz bardziej nerwowa.

OSRAM i Philips te co daja 30 do 50 % wiecej swiatla. Nie daj sie tez oszukac bo nie ma zarowek co daj 70 % wiecej. Momentalnie sie spala o ile nie poniszcza czegos wiecej.

Swiecace tylko na bialo mozna zakladac jak jezdzisz tylko po miescie, daje efekt i nic wiecej. Ja kiedus mialem do pokonania 100 km na tych "super zaroweczkach" co swieca na bialo. Zajelo mi to prawie 2 i pol godziny. A mimo efektu zycze ci zeby sie nie palily tak szybko jak moje.

Dobra firma = dobre zarowki, nie koniecznie drogie

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Prawde mowiac mysle w tej chwili o zarowka hella tych z niebieskim kloszem - lub w przyszlosci o ksenonach.Czy ktos ma doswiadczenie z ty zarowkami helli ?
Opublikowano

......oooo

tu mnie zaskoczyles

nie wiedzialem ze hela ma niebieskie, a ile kosztuja ?

moze byc faktycznie cos dobrego

ksenony same w sobie wymagaja przerobki instalacji

zalezy jak trafisz ale to wydatek od 2000 do 4000

kto co lubi

ja tam sie przymierzam po malu

narazie wydaje na biala skore

pozdro

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

hmmm

wyglada obiecujaco

ale.....

- przedewszystkim trzeba to zobaczyc na zywca jak swieci

- jak jest tak na niebiesko jak widac na zdjeciach to bedzie podpadalo,chociaz jeden palkarz powiedzial mi ze nie moze byc bardziej niebieskie niz pojazdu uprzywilejowanego a to wyglada ze nie jest

- wieksze cisnienie w bance, wieksza temperatura zazenia, niby pisze ze ma zabezpieczenie ale to jest wzgledne.

- e32 wcale nie ma takich rewelacyjnych swiatel zeby efekt byl tak dobry jak na zdjeciach na samym dole.

- i na koniec, jak sprawdzisz to daj znac, jak ci sie przepala to tez :) , oby nie :shock:

- PEWNIE WIESZ ALE POD ZADNYM POZOREM NIE DOTYKAJ REKA BANIECZEK, jestem prawie pewnie ze szlag je trafi, probuj przez papier albo w nowych rekawiczkach roboczych bawelnianych, absolutnie nie skorzane chyba ze je oddtluscisz dobrze rozpuszczalnikiem (rekawiczki)

- czekam na efekt

- a na koniec pamietaj o tych osramach ktore polecalem

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

No to kubeł zimnej wody ode mnie.

Zdajesz sobie sprawę, że te niebieskie żarówki mogą sprawić Ci trochę problemów. Mam na myśli problemy z policją w czasie kontroli, gdy to zauważą. Wg przepisów światło powinno być białe. To, że je sprzedają nie jest równoznaczne z tym, że można je stosować na drogach publicznych.

Lepiej kup białe żarówki dobrej firmy np. Philips lub Osram wypoleruj odblaski, wycześć szkło i ciesz się ze świateł orginalnych , które to też nieźle świecą :idea: (jak są w dobrej kondycji), a przy tym nie sprawią Ci kłopotu w czasie kontroli.

Pozdrawiam panów z drogówki, którzy odstępując od sankcji powiedzieli jedź i wymień tylko te żarówki (dawno to było).

Opublikowano
W moim e32 światła mijania są TRAGICZNE najgorsze z jakimi miałem do czynienia. Chyba czeka mnie wymiana reflektorów bo odblaski są już wypalone i żadna super żarówka chyba tu nie pomoże.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

zaloz sobie xenon za 400 pln i masz z glowy....

Ktos tam pisal wyzej ze Xenon od 2-4 klockow - chyba w salonie :D, ostatnio kupowalem fabryczny (BMW) Xenon do E36 i zaplacilem 1500 od handlarza :D a dziala jak marzenie

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
zaloz sobie xenon za 400 pln i masz z glowy....

Ktos tam pisal wyzej ze Xenon od 2-4 klockow - chyba w salonie :D, ostatnio kupowalem fabryczny (BMW) Xenon do E36 i zaplacilem 1500 od handlarza :D a dziala jak marzenie

prawie 400 zł to nowe zwykłe lampy (w podróbie) + dobre żarówki.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

no widzisz - wiec podjedz na jakis szrot wymontuj sobie palniki i przetwornice, pobaw sie troche z lampami i bedziesz mial swiatlosc w nocy :) , na forum jest link gdzie jeden z uzytkownikow pieknie udokumentowal taka przerobke. To naprawde nic trudnego, a jak nie chce ci sie jezdzic i szukac xenonu na szrotach to na allegro masz zestawy po 500-600 pln i po klopocie.

Pozdrawiam

Opublikowano
no widzisz - wiec podjedz na jakis szrot wymontuj sobie palniki i przetwornice, pobaw sie troche z lampami i bedziesz mial swiatlosc w nocy :) , na forum jest link gdzie jeden z uzytkownikow pieknie udokumentowal taka przerobke. To naprawde nic trudnego, a jak nie chce ci sie jezdzic i szukac xenonu na szrotach to na allegro masz zestawy po 500-600 pln i po klopocie.

Pozdrawiam

to masz na myśli?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36938605

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
no chociazby te, troche pracy wlasnej i juz masz xenon, poszukaj na forum bylo o tym sporo.