Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szykuje sie do zakupu BMW w nastepnym tygodniu.

I zastanawia mnie ile mniej wiecej kosztuje bazowe AC (bez znizek (to sobie oblicze) dla E46, 320D z 2000r , normalna wersja, bez skorki, alu,xenonki ,klima standard.

Mam do wyboru jeszcze coupe 318Ci z 2001, tez podobna opcja jak wyzej.

AC pewnie drogie w cholerke dla Buni, i mysle czy wzorem wielu znajomych nie olac AC (tylko o kradziez mi chodzi) i nie zamontowac odcinaczy zaplonu, kart zblizeniowych etc, zamiast AC. co radzicie? Wiem ze na lawete wszystko wciagna, ale chyba w centrum miasta az takich jaj nie robia? Autko w nocy na strzezonym.

Opublikowano

AC dla e46 z okolic 2000 r. są zabójczo drogie. Nie chodzi o to że jak sobie takie auto kupiłeś to powinno cię na AC stać ;) tylko o stosunek składki do szkody. Jak szukałem dla siebie to liczyli mi od 3,5 tys. wzwyż, liczmy w zaokrągleniu 4 tys. Matematyka jest tu bezlitosna; po jednym roku tracisz z kieszeni 4 tys. zł, po drugim 8 tys, po trzecim przekraczasz już dychę i to przy założeniu, że w międzyczasie nic się nie wydarzyło i nie doubezpieczałeś auta. Tak więc aby szkoda przekroczyła twoje składki musiałaby być na prawdę poważna i wystąpić w pierwszym roku - na to samo wyjdzie jak za naprawę zapłacisz ze swojej kieszeni.

Inna sprawa z kradzieżą, tego się przeliczyć nie da ;) Można się pokusić o poszukanie towarzystwa oferującego ubezpieczenie tylko od kradzieży i zapłacić dużo mniejszą składkę niż za pełne AC.