Skocz do zawartości

Drift po autostradzie :( zablokowane kola --dlaczego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowa na forum mam na imie Ola i nikt jeszcze nie zrobil takiego driftu jak ja :)

Jadac po autostadzie zablokowaly mi sie kola i stanelam bokiem blokujac caly ruch. Na poczatku cos stukalo pozniej mocno udzerzylo po czym zaczelo buczec a na koniec zablokowaly sie kola.

Jak na zlosc jutro planowalam jechac na warszatat na przeglad.

Chciala bym sie dowiedziec (jestem blondynka:) co wlasciwie moglo sie stac?? auto nie chce jechac do przodu na wstecznym jakos jedzie. Znajomi "mechanicy" ogladali autko i mowia ze to dyfer?? troszke sie znam ale martwie sie czy to napewno to czy przypadkiem nie uszkodzila sie skrzynia biegow? jutro planuje zabrac autko na warsztat i chcialabym wiedziec co moze byc nie tak zanim jakis angol skasuje mnie ekstra.

Pozdrawiam serdecznie :**

Aha autko to BMW e36 318is rok 1992 (wersja pl)

Ola

Opublikowano
Ja też stawiam na zmielony dyfer, skrzynia nie zablokowała by kół przy dużej prętkości na autostradzie... Koszt dyfra (używanego) w PL to 400zł + wymiana jakieś 200zł ale w UK pewnie nieźle cię skasują
www.turboBMW.pl
Opublikowano
Przed miesiacem mialem identyczny przypadek.Pierwsza diagnoza to byla dyfer.Ale uwaga!!!!! Po scholowaniu auta do ASO okazalo sie ze caly hamolec reczny w piascie poprostu rozsypal sie i zablokowal kala.Objawy bezposrednio przed zdarzeniem byly identyczne jak u Ciebie.Przed wyjazdem do mechanika zdejmij tarcze z tylu i zobacz czy wszystko jest ok z recznym.
Opublikowano

Dziekuje za odpowiedzi :D

Znajomy mechanik podniosl dzis tyl auta i zdiagnozowal ze to dyfer.

Za dyfer + wymiana zawolali 200funtow, to i tak niezle jak na anglie.

Miejmy nadzieje ze wszystko bedzie jutro ok :)

Pozdrawiam :*

Opublikowano
powinnaś sie cieszyć że tylko tak sie to skończyło, bo przy większej prędkości , zablokowanie tylnych kół mogło ci sie gorzej skończyć, mi kiedyś pękłą sateita w dyfrze przy ok 60km/h i ledwo utrzymałem samochód na drodze, nie życze nikomu takiej sytuacji.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif