Skocz do zawartości

Szukam instrukcji demontażu boczków drzwiowych w E46 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie ...

poszukuję instrukcji w jaki sposób zdemontować boczki drzwi w E46 (nie chcę nic urwać ani zepsuć) ... a coś mi skrzypi .... zamierzam wymienić wszystkie kołki ...

Z góry proszę o wyrozumiałość ale ostatnio nie mam czasu na szukanie odpowiednich wątków na forum :oops:

Jeśli ten temat już był poruszany to proszę o linka do właściwego wątku !!!

Dziękuję :cool2:

Takie sobie BMW by TTC Kraków ;-)

http://images21.fotosik.pl/401/c4c86dad2f2897d0.jpg

Opublikowano
Bez jaj- nie pamiętam dokładnie kolejności ale to tak jak z trzepaniem dywaników- czynność banalna. Listwy plastikowe wyciągasz na siłę i zobaczysz czy są śrubki. Generalnie wszystko widać jak sie przyjrzysz- zadnych niespodzianek nie ma- nic sie raczej nie da zepsuć!!!!!
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Czyli mam odkręcać wszystkie śrubki, także te które (tak jakby) ... mocują podłokietnik i klamkę (są głęboko schowane) ??????? :?:

A jak mam potem podważać boczek by puściły kołki ??

- zacząć od dołu ... a potem górę boczka wyciągać podważając pod kontem ??

:doh:

Takie sobie BMW by TTC Kraków ;-)

http://images21.fotosik.pl/401/c4c86dad2f2897d0.jpg

Opublikowano
Nie pamiętam dokładnie ale to był banał. Nie jestem pewien czy pod listwa plastykową na drzwiach czegoś nie ma ale ona przeciez sama schodzi...prawie :-). jak wszystko odkręcisz to podnosisz do góry i wsi- nie ma w tym żadnej filozofii. Poza tym w przeciwieństwie do mojego poprzedniego samochodu (Ford :-) ) tutaj trudno coś ułamać, a zaczepy nie powinny sie uszkadzać podczas rozbrajania drzwi. Uważaj tylko na przewodzik od głośnika bo kable ida tez do cykaczy a te o ile pametam z boczkem nie schodzą.
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

WITAJ

ja ostatnio sciagalem z przednich drzwi (kierowca+pasazer)+prawe tylnie,musialeem naprawic szyby.wiec tak na przodzie podwarzasz listwe ozdobna jak sie n ie myle sa tam 5 klispow,po sciagnieciu listwy pod listwa sa 2 srubki,nastepnie pod podlokietnikiem nastepne 2 i musisz wyciagnac przelacznik do ustawiania lusterek tam jest srubka , nastepie podwarzasz delikatnie wszystkie klipy ja ktorych trzyma sie tapicerka,i wyciagasz.odpinasz elektryke(glosniki)i to wszystko :dance:

EASY JOB... :twisted2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra a co z Air Beg-iem. Jak zrobić zeby nie palił się błąd poduszki?

Moja szyba w przednich prawych drzwiach nie podnosi sie samagdzies chaczy jak podciągne ja ręką to się zamknie. Efekt wypadku poprzedniego właściciela.

Opublikowano
No dobra a co z Air Beg-iem. Jak zrobić zeby nie palił się błąd poduszki?

Moja szyba w przednich prawych drzwiach nie podnosi sie samagdzies chaczy jak podciągne ja ręką to się zamknie. Efekt wypadku poprzedniego właściciela.

Poduszka trzyma sie na trzech srubach na klucz 10 mm NIE MUSISZ ROZPINAC PODUSZKI.mialem to samo w mojej,to prawdopodobnie nie jest to wina wypadku tylko przewaznie kazde E-46 ma ten sam feler,tzn na 100%masz problem z wozkiem na prowadnicy,ppekniety plastik co trzyma plombe na lince.jest na to rada spinasz od gory i od dolu tasma platikowa (ta zaciskowa)zalewasz plombe klejem do montazu szyb(czarny w tubce na pistolet do silikonu)odstawiasz na 6 godzini gotowe,bez wymiany torow szyby i bez duzych kosztow...