Skocz do zawartości

Wgniecony tyl nad zderzakiem, pod swiatlem, co robic? [foto]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Dzis 'zaliczylem' swoja pierwsza stluczke.

Na szczescie nie z kims, a z czyms.

Wjezdzalem w podworko tylem, bylo strasznie ciemno,

nawet otworzylem sobie drzwi zeby dobrze widziec,

nagle poczulem ze sie odbilem od czegos,

jak sie okazalo to w lawke ktorej nie bylo widac...

Podlamalem sie troche, bo niezbyt sie to prezentuje i mam dylemat

co zrobic?

Bede wdzieczny za jakiekolwiek pomysly i rady :-)

Kiepska jakosc bo robiona w nocy...

foto:

tinyurl.com/2n8km3

Pozdrawiam :)

Edit:

Nie wiedzialem czy umiescic to tutaj, czy w dziale od series '5', prosze o przeniesienie jakby cos bylo nie tak ;)

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jezeli chodzi o pytanie co robic z uszkodzeniem - podjedz do pierwszego z brzegu blacharza-lakiernika ( niewiele widac z tego zdjecia, wiec niech rzuci na to okiem fachowiec)

odnosnie pytania Sucre - M5 w E34 z silnikem 2.0 V6 to rzeczywiscie ewenement ;)

Opublikowano

zrobie dzis lepsze zdjecie ;)

jutro sie wlasnie gdzies wybieram, tylko faktycznie moze byc nei wiele widac, bo to nic az tak wielkiego w sumie, tylko psuje reszte;)

Zastanawia mnie ewentualny koszt i czy da sie zrobic tak aby nie bylo sladu?

Tak, rozwieje watpliwosci ;)

M5, lecz skladak, dlatego :P

Pozdrawiam
Opublikowano
M5, lecz skladak, dlatego :P

i wszystko jasne :mrgreen:

a ten 2-litrowy V6 to z alfy, forda, czy jeszcze inny ? :twisted2:

Opublikowano
heh, z BMW rzecz jasna:P

mogl by ktos sie w koncu na temat wypowiedziec? :twisted2:

na zamowienie zrobili koledze v6 a wy sie czepiacie....

a co do trematu-nie widze tu dramatu,jakby ci tir w tyl wjechal to bym widzial problem,a u nawet nie ma nad czym sie spinac.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
tak dla ścisłości masz silnik r6 a nie v6:)

v6 24V

@jacekkarasowski

ta, ale brzydko wyglada i mnie to denerwuje i musze cos z tym zrobic :P

Edit:

Przypomnialem sobie ze zrobilem dzis pare dodatkowych fotek, tez w nocy ale widac lepiej :)

http://img263.imageshack.us/img263/5682/zdjcie3ok8.th.jpg

http://img475.imageshack.us/img475/6835/zdjcie4tw3.th.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/5021/zdjcie2qu3.th.jpg

Pozdrawiam
Opublikowano

BMW nie robilo i nie robi silnikow w ukladzie V6, robi je w ukladzie R, czyli 6 garow w jednej lini... V to 8

BTW . Fajnie by bylo jak by ludzie czytali opisy dzialow, Twoj sie nadaje do serii 5 tam sie omawia takie sprawy ten dzial jest od zamieszczania gotowych recept np. jak bezpiecznie zdjac kolo z auta :mad2:

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
BMW nie robilo i nie robi silnikow w ukladzie V6, robi je w ukladzie R, czyli 6 garow w jednej lini... V to 8

Hm, niektorzy myla chyba pojecia. ;)

Jest to 6 cylindrowy, 24 zaworowy silnik M50 B20.

V przed cyfra oznacza liczbe cylindrow, a po liczbie - zaworow.

Jesli sie myle to powiedzcie jak wam sie wydaje :)

BTW . Fajnie by bylo jak by ludzie czytali opisy dzialow, Twoj sie nadaje do serii 5 tam sie omawia takie sprawy ten dzial jest od zamieszczania gotowych recept np. jak bezpiecznie zdjac kolo z auta :mad2:

Wiem wiem, chcialem to zrobic najchetniej sam, jesli sie da, bez zbednych wydatkow, bo mam wiele jeszcze w tym aucie 'wazniejszego' do zrobienia. Posiadam je niespelna 3 miesiace...

Wiec jesli mozna prosic o przeniesienie to fajnie:)

Szukalem juz po forum ale zadnych ciekawych porad (skutecznych) nie znalazlem :/

Mam nadzieje ze ktos ma jakas rade, oprocz udania sie do lakiernika/blacharza...

Thx za odp ale na temat pls;)

Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

prosze nie rob sobie kichy, jesli ktos oznacza silnik V6 to znaczy ze jest on widlasty 6cio cylindrowy, a ty masz rzedowy 6cio cylindrowy,jak wszystkie bmw,mysl troche, bo mi cie zal.

a co do tej stluczki to co masz na mysli mowiac "moze jakies inne porady oprocz udania sie do mechanika?"

jest taka porada- jedz do zakladu i to zrob,jak nie masz szmalu to sprzedaj bete i nie bedziesz mial wiecej glupich problemow z samym soba.

Edytowane przez robertbed
Opublikowano

nikomu się nie wydaje... nie masz V6...

Masz szesc cylindrów ale w rzedzie na jednej głowicy... V6 ma np.. opel ... masz dwie głowice i w kazdej 3 cylindry...

Bmw robi V8 i wtedy masz "prawie dwa silniki czterocylindrowe"....

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hm, niektorzy myla chyba pojecia. ;)

'V' oznacza układ cylindrów, ich liczbe oznacza cyfra 'po' więc V6, R6. :duh:

Opublikowano

Nie wysilajcie sie - wyglada na to ze gosciu ma swoje wlasne teorie i oznaczenia. Ma M5 z silnikiem V6 :lol:

tekst - bo to poskladana M5 tez jest niezly... ktos sklada M5 i wsadza prawie najslabszy silnik :lol:

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano
Witam ;)

co zrobic?

Sprobuj z suchym lodem, powinno blache naprostowac a lakier to kazdy lakiernik pociagnie to z aerografu i problem powinien sie skonczyc - to taka najtansza wersja (pudrowanie pryszcza ktory i tak wyjdzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) POZDRO

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam ;)

co zrobic?

Sprobuj z suchym lodem, .....

Powinien spróbować ale w inne miejsce ten lód przykładać :mrgreen:

Opublikowano
prosze nie rob sobie kichy, jesli ktos oznacza silnik V6 to znaczy ze jest on widlasty 6cio cylindrowy, a ty masz rzedowy 6cio cylindrowy,jak wszystkie bmw,mysl troche, bo mi cie zal.

W wielu miejscach mozna znalezc v6 ktory oznacza jedynie liczbe cylindrow, a jak ktos lubi sie czepiac detali to juz jego sprawa...

Co wy sie tak odrazu 'poruszacie' to ja nie wiem :P

Po prostu sie nie zrozumielismy i tyle...

a co do tej stluczki to co masz na mysli mowiac "moze jakies inne porady oprocz udania sie do mechanika?"

jest taka porada- jedz do zakladu i to zrob,jak nie masz szmalu to sprzedaj bete i nie bedziesz mial wiecej glupich problemow z samym soba.

Widzialem juz na forum ze pisali o suchym lodzie i innych sposobach... ale czy to w takim miejscu moze cos pomoc bo watpie... podobno dziala na prostych powierzchniach tylko ;/

A odpowiedzi w stylu Twojej zachowaj dla siebie bo kazdy glupi by na nie wpadl ;)

Masz szesc cylindrów ale w rzedzie na jednej głowicy... V6 ma np.. opel ... masz dwie głowice i w kazdej 3 cylindry...

ok, a jak z oznaczeniami wg Ciebie?

R6 zamiast V6?

w powszechnym uzytkowaniu ludzie nie wnikaja w takie detale.

rafal ten chlopiec jest z kosmosu, dlatego ma widlasty

Heh, n/c

Jak ktos sie nowo zarejestruje to zawsze z niego proboja glupiego zrobic? :P

'V' oznacza układ cylindrów, ich liczbe oznacza cyfra 'po' więc V6, R6.

Powiedz to tym wszystkim ktorzy maja v6 na tylnej klapie :)

Nie wysilajcie sie - wyglada na to ze gosciu ma swoje wlasne teorie i oznaczenia. Ma M5 z silnikiem V6 Laughing

tekst - bo to poskladana M5 tez jest niezly... ktos sklada M5 i wsadza prawie najslabszy silnik

omg, w czym wy macie problem?

Sprobuj z suchym lodem, powinno blache naprostowac a lakier to kazdy lakiernik pociagnie to z aerografu i problem powinien sie skonczyc - to taka najtansza wersja (pudrowanie pryszcza ktory i tak wyjdzie Mr. Green Mr. Green Mr. Green ) POZDRO

thx, sproboje dzisiaj, w koncu 1 odpowiedz na temat...

czyzby tylko 1 normalny?:P

Powinien spróbować ale w inne miejsce ten lód przykładać Mr. Green

Niezly O/T zrobiliscie...

Pozdrawiam
Opublikowano

ok, a jak z oznaczeniami wg Ciebie?

R6 zamiast V6?

w powszechnym uzytkowaniu ludzie nie wnikaja w takie detale.

Nie bardzo Cie rozumiem jak z oznaczeniami? wiekszość jest V6 ... wiekszość marek gdy robi silniki szesciocylindrowe to robi w ukladzie V ...tylko dlatego jest V6 ...

Uwierz że wnikaja w takie detale... czy masz V czy R .... to bardzo ważna sprawa chodzby w eksploatacji... i kosztach ewentualnych czesci zamiennych ... jest różnica czy musisz zwalac dwie głowice ...i wymieniać dwie uszczelki ... czy wszystko w liczbie pojedyńczej...

mam nadzieje ze juz zrozumiales o co chodzi...

co do wgniotki.. jedz do lakiernika...ewentualnie aby było tanio... to mozesz sam podczyscic ...szpachla... szlif papierkami...i podklad i lakier... i zamaskujesz to

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Tak rozumiem w czym rzecz.

Spojrzcie np na aukcjach... pisza v6, duzo ludzi ma rowniez v6 na klapie (pomijam inne marki, mowie teraz tylko o bmw)

W takim razie to wies chyba :P

Mam na mysli tylko ze w powszechnym uzyciu kazdy raczej zajarzy co to v6... a r6... sam dowiedzialem sie przed kupnem auta dopiero ;)

Co do wgniecenia to jak tylko cos z tym zrobie to zalacze fotki :)

Pozdr.

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak rozumiem w czym rzecz.

Spojrzcie np na aukcjach... pisza v6, duzo ludzi ma rowniez v6 na klapie (pomijam inne marki, mowie teraz tylko o bmw)

W takim razie to wies chyba :P

No chyba tylko w Twojej okolicy, ja takiego BMW nie widziałem jeszcze po za aukcjami na allegro.

Opublikowano
ja tez nie spotkalem sie ze znaczkiem V6 na BMW, a uwierz mi ze wyjatkowo uwaznie ogladam jezdzace na drogach pojazdy tej marki ;)
Opublikowano

hehehehhe, dawno takiej zabawy nie mialem.

a tak na powaznie.

kolega po prostu jezdzi samochodem i nie bardzo ma pojecie na temat konstrukcji silnika etc... dajmy wiec juz mu spokoj...

jak mu sie silnik rozpieprzy to wtedy bedzie musial to wszystko zalapac w trybie przyspieszonym, inaczej bedzie to bardzo droga impreza, a wiekszosc mechanikow wyczuwszy sierote wcisnie mu ze silnik jest caly do wymiany i pociagnie ze 3 tysiaki(najmniej, bo to przeciez M5 V6!!! )

takze kolego Johnny nie zlosc sie tylko poczytaj,podpytaj i wtedy zobaczysz jak to wszystko ulatwia zycie.

czasem trudno przyznac sie do niewiedzy, ty powinienes przeprosic i przyznac sie ze do tego ze o silnikach wiesz tyle co Jozek z Podpizdowka Wielkiego.

Bez urazy.Pozdrawiam