Skocz do zawartości

jakie spalanie powinna mieć E46 320d 150 KM automat???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Żeby moja wzieła 9l to się musze starc, po mieście ok 8, teraz wróciłem z Węgier zrobiłem prawie 1000km i wyszła 7.1 (na kompie 6.2) 4 osoby i bagażnik po dach (kombi) a troche sie śpieszyłem ;-). Jak pali 9l to albo coś nie tak albo sie trzeba postarac i ostro cisnac.[/code]
Opublikowano
ja na trasie notuje lekko 8-8,5 l/100km bez obciążenia i pasażerów a ostatnie wyniki z cyklu mieszanego (ale raczej delikatna jazda) to 9,2-9,5 l/100 km, coś jest nie tak............. Auto ma regenerowaną turbinę może tu jest przyczyna......
Opublikowano
Mam starszy silnik ale trasa to niecałe 6 litrów przy prędkościach większych a miasto to max miałem 7,2 l\100 km.
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Po 50 000 komputer wskazuje 7,2. W jeździe po mieście dochodzi do 8- 8,5 gdy dużo stoi się w korkach. Na trasie w Polsce około 7. Na autostradach jadąc 140/150 6,5. E46 320d automat z 2005.
Opublikowano
moja becia troche wciaga tego paliwa

300 mil/ 12 gal

co wychodzi ok 10 l na 100km

silnik 2,5 V6

Z przykorością informuję Cię, że Twój silnik to nie V6 ;)

Lecz 6-cio cylindrowa rzędówka ;)

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano

Kolego przem-ek.... zdradz mi tajemnice spalania na poziomie 8-8,5l w miescie??? Pchasz auto w korkach??? Smiac mi sie chce jak piszecie o takim spalaniu w automacie i tym silniku...

Nie ukrywam ze czasami lubie przycisnac i wtedy spalanie mam na poziomie 10,0 - w miescie przy czym zaznacze ze auto jest po wszelkich diadnostykach i nic mu nie dolega...

Kiedys znajomy mówił ze jego Avensis 1.8benz 03r. pali w miescie 8,5l ..prawie uwierzyłem... pare dni pozniej wsiadam do tego auta jako pasazer i co.....??? na kompie srednie spalanie 11,3... heh niezle sie usmialem...

Opublikowano

Jazda po miescie - 7,0 - 7,5l na 100 (latem, zima +1l) przy normalnej jezdzie, jak nieco ostrzej to ponad 9l spali.

Jazda na trasie - 5,5 - 6,8l na 100 (vmax ~ 140-150km/h)

Opublikowano

320td, M47N

- miasto, korki i czasami mocne pocisniecie z klima non-stop: od 7,5 do 9,5l/100 (3 tankowania testow)

- trasa ponizej 150km spalanie na poziomie 5,5-6l/100 :)

- jazda extremalna, 1 tankowanie scigalem sie z kazdym na swiatlach spalanie w okolicy 10-12l/100 :)

MANUALNA, 5 biegowa skrzynia.

Opublikowano

Jak piszą koledzy spalanie na poziomie do 8,5 w mieście nie jest niczym szczególnym :8)

Często używam tempomatu, który przy automatycznej skrzyni bardzo optymalizuje spalanie. W odróżnieniu od innych automatów ten pozwala także efektywnie hamować silnikiem, co ma także znaczący wpływ na spalanie :D