Skocz do zawartości

Co to moze byc, skrzynia, a moze sprzegło?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem ,kiedy mam zapalony silnik auto na luzie slychac dochodzace z okolic skrzyni biegow tarcie kiedy wciskam sprzeglo tarcie ustaje , co to moze byc i jakie moga sie wiazac z tym koszta (chodzi wyłącznie oi czesci,regeneracje czy cos , bo robocizne mam gratis :) )
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
nie oporowe a na wałku w skrzyni. norma w bmw. zmiana(dolanie) oleju nic nie pomoze. cena tego łozyska to ponad 250pln z OE
Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !
Opublikowano
nie oporowe a na wałku w skrzyni. norma w bmw. zmiana(dolanie) oleju nic nie pomoze. cena tego łozyska to ponad 250pln z OE
oporowe :duh:
Niech MOC bedzie z Toba!!!
Opublikowano

pisząc łożysko na wałku chodzi o łożysko wewnątrz skrzyni. problem szumu poruszony w tym temacie nie pochodzi od łożyska wyciskowego(oporowego).

klega przeciez napisał w 1 poscie ze szum zanika po odłączeniu sprzęgła (czyt. moment pracy łoż.oporowego)

Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !
Opublikowano
Ja miałem kiedyś sytuację w audi... szumialo , jak sprzęgło wcisnąłem to cichło. Nawymieniałem łożysk i dalej szumiało i co się okazało :idea: ???? Fakt nikt na to nie wpadł ... po około 60 tyś km które zrobiłem w miedzyczasie (bądż co bądż zirytowany sytuacją , i wciąż szukając przyczyny owego hałasu ) padło całkowicie sprzęgło . Podczas sekcji zwłok okazało się , że sprężynka w tarczy wypadła i stanęła dęba...blokując tarczę :duh: . Winowajcą okazały się sprężynki amortyzatora skrętnego tarczy , klepiące na wolnych obrotach a wraz ze zwiększającymi się obrotami cichnące.... Po wymianie sprzęgła przestalo w moim samochodzie straszyć :twisted2:
Bad toys 4 Bad boys
Opublikowano
czy wymiana tych łożysk w skrzyni to bardzo pracochlonna i ciezka sprawa?? moge jeszcze dodac ze ten dzwiek przypomina mi troche dzwiek wydawany przes moja pralke ;) hihi mam nadzieje ze koszt naprawy zamknie sie w 500zl oczywiscie jestem przygotowany na wiecej
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?