Skocz do zawartości

320d Różnica miedzy silnikiem M47n a M47r PILNE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czym różni się silnik m47n od m47r? Wał korbowy i pompa paliwa jest inna. Chodzi mi o korbowód i panewki. Czy silnik m47r był montowany w bmw czy tylko w Roverach.
Opublikowano

M47TU [edytuj]

Ilość cylindrów 4

Średnica cylindrów 84 mm

Skok tłoka 90 mm

Pojemność 1995 cm3

Stopień sprężania 17,0:1

Moc maksymalna 110 kW przy 4000 obr/min

Obroty maksymalne 4600 obr/min

Maksymalny moment obrotowy 330 Nm przy 2000...2500 obr/min

Panowie co to znaczy :

Maksymalny moment obrotowy 330 Nm przy 2000...2500 obr/min ??!! :worried: zakres obrotowy w moim silniku jest ruchomy w jakiś sposób ?!?! 2000...2500 ?! :jawdrop:

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano
Nie wszystko co w necie prawdą trąci :D Tak jest na wikipedi bo tak internauci wyedytowali :-)
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Maksymalny moment obrotowy 330 Nm przy 2000...2500 obr/min ??!! :worried: zakres obrotowy w moim silniku jest ruchomy w jakiś sposób ?!?! 2000...2500 ?! :jawdrop:

w/g danych BMW jest to wartosc 330 Nm przy 2000 obr

Opublikowano

A czy ktoś z Was posiada namiar na dane, podzielone na konkretne silniki w konkretnych modelach i latach produkcji?

Chce kupić E46 zastanawiam się pomiędzy 320d a 330d i w/w informacja napewno przydały by się podczas poszukiwań.

:modlitwa: Z góry dzięki za wszystki informacje

titto

rekin jest mój... po 10 latach ponownie :)
  • 2 lata później...
Opublikowano
sorki za odgrzebanie tematu ale nurtuje mnie kilka pytań odnośnie M47r, czy występuje w nim ten sam problem wypadających klapek w kolektorze dolotowym i wieszających się elektrozaworów, padających turbin i czego tam jeszcze w m47 można się spodziewać, jakie są szanse na połączenie z wszechmocna INPA (freelander 2002), może są chociaż szanse na to ze w mniej wysilonej jednostce te wszystkie defekty nie będą tak nasilone??