Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No własnie konkretnie chodzi mi o castrola magnateca 10w40 czy ktos z was zakupywał na allegro,może macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce.Czy lepeij dać sobie spokuj i kupić w sklepie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupiłem na allegro magnateca, nie polecam, a wręcz odradzam!

Lepiej kupić w sklepie coś realnego.

Pozdrawiam

dlaczego odradzasz? w srodku byl jakis szajs?

przyznam, ze ja kupilem 5w40 5 litrowe opakowanie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Kupiłem na allegro magnateca, nie polecam, a wręcz odradzam!

Lepiej kupić w sklepie coś realnego.

Pozdrawiam

No własnie dlaczego odradzasz?masz na mysli ze ten olej to szajs czy może jakiś inny powód , chciałem zalać magnateckiem 10 w40 silnik 1,8 m 40, w sklepie znalazłem bańki 4 l za około 105 zeta tylko kurde nigdy nie moge zdąrzyć , taka praca, a allegro zawsze to wygodniej.

Opublikowano

Odradzam, a kupiłem u jednego z największych sprzedawców magnateca na allegro.

Fakt,że bańki są 5litrów bo niby z Niemiec i w ogóle. Moje m40 klekotało na tym niemiłosiernie, a liczyłem na uciszenie bocianka. Olej przepalił się na czarno już po 1k km.

Teraz mam Shell Helix Plus (10W40) i stwierdzam dużą poprawę, przejechałem już 3k km i olej nadal ma barwę oleju, choć powoli czernieje. Shella kupiłem od mojego mechanika okazyjnie za 105zł / 4l.

Moje zdanie jest takie,że nie wiadomo, co to na allegro sprzedają i na ile jest to produkt prawdziwy, a nie ściema i lanie bóg wie czego do baniek. Prawdą jest,że olej z allegro wygląda na oryginalny, wszystko jest bez zarzutu i ładne, ale czego to ludzie nie zrobią....

Lepiej dać 30zł więcej w sklepie, niż się niemiło rozczarować, no i polecam Shell :wink:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Ja kupowałem Castrola GTX7 i w sumie nie bbyło się do czego doczepić. Teraz przeszedłem na olej BP Visco 7000, olej kupiony u Polskiego przedstawiciela no i przynajmnej 100% pewny. Zresztą koncern BP jest właścicielem Castrola.

Jak popatrzycie w tabele porównawczą oleje BP są jednymi z najlepszych no i mają certyfikaty BMW!

Opublikowano
Na stacji jest drogo, jedź do hurtowni. Ja za 4 litry visco 7000 0w40 zapłaciłem 128zł i jestem bardzo zadowolony.
Opublikowano

Teraz i w Polsce są oleje CASTROL w 5l bańkach ogólnie dostępne, w każdej hurtowni już je mają, jeśli przeliczać na litry to bańka 5l kosztuje ciut mniej.

Ja ostatnio zauważyłem,że ludzie coraz bardziej skłaniają się co do CASTROLA i VALVOLINE, a kiedyś u nas do warsztatu jak przychodzili to tylko czy mamy MOBIL, a teraz już mało kto chce ten olej.

Jeśli chodzi o mnie to na allegro bym nie kupował.

Jedź do jakiegoś warsztatu- kupisz u nich olej i filtr to wymienią Ci za darmo(tak jest u nas w firmie- a ceny nie mamy zawyżone,żeby wymiana się zwróciła)

Opublikowano

ja kupilem gtx magnatec 5w/40 do ojca omegi i moge smialo stwierdzic ze silnik odetchnal na tym oleju. zaczal mniej palic nawet i lepiej wkreca sie na obroty. 10 litrow oleju wyszlo taniej o 60zl niz w hurtowni

wczesniej byl wlany 10w/40 bp

ps . przesylka szla 24h :D

takze ja nie nazekam

Opublikowano
Olej przepalił się na czarno już po 1k km.

no to akurat świadczy tylko o jednym - ten olej ma po prostu lepsze właściwości myjące. A jeśli chodzi o klekotanie to po prostu może Twój silnik potrzebuje już czegoś gęstszego, co przecież wcale nie oznacza, że ten konkretny olej jest zły...

:roll:

Opublikowano
Olej przepalił się na czarno już po 1k km.

no to akurat świadczy tylko o jednym - ten olej ma po prostu lepsze właściwości myjące. A jeśli chodzi o klekotanie to po prostu może Twój silnik potrzebuje już czegoś gęstszego, co przecież wcale nie oznacza, że ten konkretny olej jest zły...

:roll:

to nieprawda że jak klekocze to potrzebuje czegoś gęstszego bo przecież hydrauliczne popychacze powinny lepiej chodzić na żadszym oleju...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

We wszystkich autach mam Magnateca 10W40, ktorego sobie z niemiec przywoze i place za niego 25E, jednak na alledrogo oleum bym nie kupil :norty:

Olej uwazam za bardzo dobry, z 320 spuszczam olej praktycznie taki jak zalalem czyli czysty :mrgreen:

Opublikowano
Też kupiłem valvoline na allegro. Bardzo dobry olej, przy nim BP, który miałem wcześniej zalany (kupiony w warsztacie) nadawał się jedynie do smażenia posiłków dla .. kota :lol:
Opublikowano
:D ja zalałem do swoje 328 Quarker State QS Synqest full 5W/40 u przedstawiciela tych olei w Polsce i jestem zadowolony, na allegro ta firma też się wystawia
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja od dłuzszego czasu wiekszość części i matriałów eksploat.kupuje na allegro- oszczędnosc jest znaczna.

moje diselki zalewam Castrolem GTD Magdatec z allegro w 5 l opakowaniach z niemiec i jest super

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie ale BMW wypuściło darmową gierkę BMW M3 challenge.

A co to ma wspólnego z Castrolem. Ano to że na splash screenie jest jak byk

BMW poleca oleje castrol !

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]

Opublikowano
Castrolem GTD Magdatec

Ja drugi raz zalewam Castrol Magnatec 5w40 i sprawia bardzo dobre wrazenie.

Tomek

Marzenia się spełniają...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja leję Mobila 5W50, ostatnio kupiłem go na Allegro, ale odbiór zrobiłem osobisty i nie widzę przeciwskazań... Znacznie taniej, a bańki jak ze sklepu.
Kai