Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
palą razem mi sie kątrolki trójkat żółty ze szczłką i wykrzyknikiem ,abs y i ręczny razem .nieraz zgasną,ale to nieraz.jak trójkąt zaczoł migac to auto mi gasło. jadąc jak by coś odcinało co to może byc?
Opublikowano

Ja u mnie swiecil sie trojkat i ABS (do tego nie dzialal predkosciomierz, bo to wszystko na jednym czujniku jest) to padl czujnik ABSu w lewym tylnym kole . Wystarczylo go wymienic bez skasowania bledu na kompie nawet i jest OK .

pozdr.

piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczałka ci się pali, powiadasz... no cóż, oszczany temat ziom bez dwóch zdań. najlepiej naszczaj do słoika i to wypij, może pomoże... strzała kolo!
Opublikowano

To chyba faktycznie jakiś czujnik zdechł bo.....

miałem tak samo po hamowni. Wyjechałem autem zadowolony a na desce choinka kontrolki różnokolorowe sie świecą. W panice cofam sie do gościa a on że spoko, mam zgasić silnik odpalić i przejechać kilkadziesiąt metrów. Miał racje kontrolki zgasły. Tłumaczył mi że jak kula na rolkach tył a przód stoi to czujniki to wychwytuja i sie kontrolki właśnie te zapalają. Jednak po unormowaniu sie sytuacji (przód tez sie kreci) kontrolki gasną. Można by przypuszczać wiec ze jak jakiś czujnik w kolach jest walnięty to efekt bedzie podobny, co ma u Ciebie miejsce. A nie gasną bo wdług czujników stan sie nie normuje.

Tak teoretyzuje oczywiście :)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)