Skocz do zawartości

Kierunki białe czy przyciemnione?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno zakupiłem BMW 318is coupe, teraz chciałbym zmienić kierunkowskazy z pomarańczowych na jasne, tylko nie wiem jakie będą lepiej wyglądały. Nie mam zamiaru zmieniać lamp itd. jedynie kierunki (przód i boki) chciałbym wiedzieć z którymi auto wygląda lepiej, tzn. które mniej się wyróżniają. jeśli ktoś ma foty to będę wdzięczny.
Opublikowano
ja uważam, że białe wyglądaja znacznie lepiej, przynajmniej ja jestem z nich zadowolona. przyciemniane moim zdaniem nie współgrają dobrze z lampą :)
Opublikowano
Gustów jest tyle co zdań na ten temat sam niedawno wrzucałem podobny temat -mnie chodziło o kierunki clear black- ja jednak pozostanę przy orginalnych- jednego tylko nie mogę zrozumieć -jak białe matowe kierunkowskazy mają niby pasować do lampy w której wnętrze jest czarne a szkło typu clear?zgodzę się jeśli lampa jest jasna-wtedy jak najbardziej jasne kierunki-nie wiem czemu się utarła taka zasada -że jak zmieniać to tylko na białe.... :P
masqo
Opublikowano
Przydymione ładnie grają z lampą - mimo, że nie są to szkła przeźroczyste, to wydaje się, że to taki sam kolor - białe niedymione się niestety odcinają. Natomiast przeźroczyste czarne kompletnie nie pasują do oryginalnych lamp. Według mnie z clearów najlepiej wygląda komplet ze srebrnym 'wnętrzem' - ale wtedy przednie lampy też trzeba zmieniać.
Opublikowano
Jetstem za dymionymi, wnetrze lampy jest czarne wiec wdł mnie zgrywa sie to bardzo dobrze.Stałem przed tym samym dylematem i zdecydowałem sie na dymione i jestem zadowolony.
Opublikowano

Dzięki za opinie. Właśnie chodziło mi o to które bardziej pasują do lamp, teraz już wiem że przyciemnione. Nie mam zamiaru kombinować z lampami itp. chciałbym utzrymać auto w stylu oryginalnym, tylko te kierunki mi tak nie pasują...

Zapomniałem dodać że auto mam oczywiście granatowe :)

Opublikowano

Oryginalne pomarańczowe kierunki z przodu wyglądają b.dobrze. Białe wyglądają słabo, odcinają się od lampy - bez sensu. Jak już nie mógłbym spać bez jakiejś "modyfikacji", założyłbym lekko dymione.

Fakt, z tyłu białe, zwłaszcza przy ciemnym aucie, wyglądają dobrze, ale ostatnio 3/4 bmw ma białe i pomarańczowych bym nie ruszał, są ok i w dodatku bardziej rare :wink:

pzd.

Opublikowano
Kolor auta jest ważny. Do czarnego samochodu nie włozymy przecież żółtych kierunków bo będzie lipa. Mój brat ma zieloną i też żółte kierunki i jest też lipa.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Temat jest z gatunku bezsensownych, ale..., oryginalne kierunki są pomarańczowe, nie żółte i zwłaszcza z przodu, prezentują się super, przy zielonym metaliku - ekstra kontrast, wszystkie inne się nie umywają :!:

pzd.

Opublikowano

a co myślicie o wymianie białych kierunków w e46 coupe

na coś takiego z in-pro :

http://www.in-pro.de/shop/images/artikel/gross/43642.jpg

dodam tylko ze mam srebrne auto z czarnym wnętrzem lampy