Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos moze sie orientuje czym sie rozni zawieszenie M-technik I od M-technik II konkretnie chodzi o bmw e-39 (sedan).Przeszukalem forum i niestety nic na ten temat nie znalazlem.

pozdrawiam

Opublikowano
Sam byłbym ciekaw, bo też mam zawieszenie M

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

Witam

Rózni się miedzy innymi twardością.

Zawieszenie MII jest bardziej twarde od MI

MI = standard + twardsze amortyzatory i niższe sprężyny + grubszy stabilizator,

MII = MI + jeszcze twardsze amortyzatory i niższe sprężyny, jeszcze grubszy stabilizator, wzmocnione elementy zawieszenia: inne gumy, podładki.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
dzieki za info, teraz już wiem czemu moja jest tak twarda (M II) ale też idzie po zakrętach jak przyklejona :)

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
tak, masz zawieszenie MII, ja mam taki sam kod u siebie...
Opublikowano

Dzieki za odpowiedz:) Moze ktos sie orientuje lub mierzyl o ile nizej jest zawieszony samochod na zawieszeniu m-technik I i m-technik II w porownaniu do standardowego zawieszenia. i jesli sie dobrze orientuje to amortyzatory do M I i M II robi firma sachs?

pozdrawiam

Opublikowano
Czy ja tez mam MII zawieszenie, z kodu VIN wychodzi mi to" 705 M SPORT SUSPENSION II " Czy to o to chodzi?????????

A masz może linka do jakiegoś dekodera VIN, gdzie takich szczegółów można się dowiedzieć. Ten standardowy VIN decoder do którego i ja znam linka takich detali nie pokazuje.

Opublikowano
A masz może linka do jakiegoś dekodera VIN, gdzie takich szczegółów można się dowiedzieć. Ten standardowy VIN decoder do którego i ja znam linka takich detali nie pokazuje.

Online nie znam ale w kazdym ASO Ci powinni dac taki wydruk. Ewentualnie poszukaj na forum, niektore osoby maja mozliwosc sprawdzenia:)