Skocz do zawartości

chlodzenie - nagrzewnica - chlodnica - klima - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witka..

dzisiaj rozebralem przod samochodu . wyjalem chlodnice z klimy i chlodnice wody ( czy jest jakis sposob aby osczepic chlodnice z oleju czy trzeba ja wyjmowac razem ) mi sie udalo ale mialem spore problemy , moze jest na to jakis trik.

przy odkrecaniu przewodow z klimy wyleciala biala piana a pozniej ciecz przypominajaca olej - czy to moze byc czynnik chlodzacy czy cos innego?

chlodnica wody ciekla a klima byla ponoc nieszczelna przez chlodnice wiec wogole dlatego sie za to wzialem .

co radzicie: spawac chlodnice czy wymiana i co z ta klima ?

524 td 1990r

Edytowane przez kiko

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
wszystko zalezy od tego w jakim stanie jest ta chłodnica?gdzie się rozszczelniła?, czym zalewałes[moze nie daj Bóg borygiem},ale nawet po naprawie nieznasz godziny ni minuty kiedy się rozkraczy" znów, wiem ze to wydatek ale, masz tą pewność, a wiesz co się wiąże z przegrzniem silnika!-przemyśł to dobrze--pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

oto link do zdjec chlodnic. www.kiko.cwaniak.pl/bmw/

powiem tak: wszystko zaczelo sie od zapachu plynu chlodniczego w srodku auta-- domyslilem sie ze to nagrzewnica, pisali na forum ze to jest bardzo duzo roboty i zajmie mi to okolo 10 - 13 godzin.. (dzisiaj powyciagalem to wszystko w 1 godzine. )

no i co jakis czas dolewalem plynu no i z czasem musialem wiecej i wiecej no i wtedy znalazlem dziure w chlodnicy. sciskajac przewod z woda ewidentnie widac ze chlodnica sie rozszerza ( podnosi, wygina )

co moze byc tego przyczyna ? uszczelka pod glowica ???

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........