Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem,nie wiem czy tak powinno być.Klima chodzi i to dobrze:) Z tym że jedna sprawa mnie nurtuje,klima jest wyłączona tzn. przycisk ze śnieżką nie świeci klima nie chodzi, pod spodem jest przycisk obiegu wewnętznego i jak go naciskam to po pierwszym naciśnięciu załązca mi się klima i obieg wew. ale światełko nie świeci,po drugim naciśnięciu zapala się światełko(klima dalej chodzi i obieg wew.aktywny), trzecie naciśnięcie wyłącza się klima i obieg wew. i tak za każdym razem tak samo.Nadmieniam że kontrolka od klimy się nie zapala to znaczy że podczas całej operacji nie dotykam przycisku klimy(śnieżka).

Obieg wewnętrzy to powinien być tylko wewnętrzy bez klimy, tak mi się wydaje :mad2:

Chyba coś jest nie tak,tylko co :?:

Opublikowano
pamietam ,że jak miałem 318 tds z 2 strefowa klima manualną- to wciśniecie obiegu wewn. zazwyczaj powodowało włączenie sie klimy- tzn. leciało chłodne powietrze, ale śnieżka sie nie paliła.
Opublikowano

Wszytko zachowuje sie prawidłowo.

Włączenie obiegu wewnętrznego powoduje automatyczne włączenie klimatyzacji w celu osuszania powietrza. Inaczej w wilgotny dzień szyby za moment by zaparowały.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)