Skocz do zawartości

Lewe powietrze ,dziura na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem E36 320 vanos auto mam od nie dawna założyłem do niej sekwencyjną instalacje gazową. Myślałem że chodzi idealnie spalanie ok 11l równa praca silnika wszystko ok.

Do czasu kiedy kumpel chciał popalić gumę i okazało sie ze nie da rady jest dziura w obrotach rzędu 1500-2000 i nie ma mocy, ale jest to odczuwalne tylko przy gwałtownym dodaniu gazu na maksa.

DZIEJE SIĘ TAK SAMO NA GAZIE I NA BENZYNIE

Przy stopniowym dodawaniu jest wszystko ok samochód wkręca sie dobrze w pełnym zakresie obrotów.

Jak zacząłem szukać przyczyn zauważyłem ze jest dziwny odgłos jak by zaciągał lewe powietrze.

Pytałem mechaników oni podają 10 różnych możliwości i najchętniej by powymieniali wszystko i skasowali 1000zł :D

Jeżeli ktoś wie co to może być prosił bym o pomoc.

POZDRO

Opublikowano
Witam

Jestem posiadaczem E36 320 vanos auto mam od nie dawna założyłem do niej sekwencyjną instalacje gazową. Myślałem że chodzi idealnie spalanie ok 11l równa praca silnika wszystko ok.

Do czasu kiedy kumpel chciał popalić gumę i okazało sie ze nie da rady jest dziura w obrotach rzędu 1500-2000 i nie ma mocy, ale jest to odczuwalne tylko przy gwałtownym dodaniu gazu na maksa.

DZIEJE SIĘ TAK SAMO NA GAZIE I NA BENZYNIE

Przy stopniowym dodawaniu jest wszystko ok samochód wkręca sie dobrze w pełnym zakresie obrotów.

Jak zacząłem szukać przyczyn zauważyłem ze jest dziwny odgłos jak by zaciągał lewe powietrze.

Pytałem mechaników oni podają 10 różnych możliwości i najchętniej by powymieniali wszystko i skasowali 1000zł :D

Jeżeli ktoś wie co to może być prosił bym o pomoc.

POZDRO

Rozwala mnie text, kiedy ktoś pisze że jak ma bmw to odrazu musi palić gumę...

Mam 320i bez Vanosa, z tego co pamiętam jest ogromnie wysoki moment obr. rzędu 5400, a silnik rozkręca się dopiero od 3500 obr. Zdziwiłbym się kiedy ktoś napisałby że nie ma dziury poniżej 2 tys obr przy tym silniku. Ja mam uszczelniony dolot a mimo wszystko auto rusza niemrawo. Potem dopiero rozkręca się, a warto zauważyć że auto ma dłuuuugie przełożenia.

Opublikowano
Ten silnik maksymalny moment obrotowy 190nm osiaga przy 4200obr/min. Wkręć go na 4tyś to nie będzie problemu z paleniem gumy.
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg