Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam

hamulce to sprawa życia lub smierci zwlaszcze w aucie ktore waży calkiem sporo i ma pod maską pare kucyków - przez te 1000 km ktore planujesz zrobic wiele niespodzianek się może wydarzyć - wymiana tarcz/klockow to robota na ok 1 h w zakładzie wiec ja bym nie ryzykowal

pozdrawiam

święte słowa ja bym też nie ryzykował

BMW M-Power
Opublikowano

no moim zdaniem lepiej kupic z bledami i wiedziec co jest zepsute (domyslac)niz pozniej ma to wyjsc z pozornie sprawnym autem.pozatym gosc juz i tak duzo opuscil na naprawe auto jest w angli a tu jest zupelnie inaczej niz w polsce

dzieki za rade

zycie zaczyna sie po 50i
  • 2 lata później...
Opublikowano

Podepne sie pod temat.

U mnie jest z kolei taki problem, ze pali sie kontrolka zuzytych okladzin, czujniki sprawdzone , wszystko oki, ale kontrolka ciagle swieci ale czasami ptrafi zgasnac. Pewnie wiazka gdzies sie rozleciala. Chcialem wyrecic lampke z deski rozdzielczej ale deska nie ma chyba zarowek tylko diody? Dobrze mowie? moze ktos ma rozpiske pinow do deski, odlaczyl bym ten przewod i wkoncu by zgasla.

Auto to E39 2002r.

Z gory dzieki. pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Odświeżę trochę temat.

Mam problem z tą cholerną kontrolką. Sprawdzone zostało wszystko. Są nowe czujniki przy klockach (razem z tarczami i klockami), podmieniałem czujnik poziomu płynu, jest też nowy płyn w całym układzie, próbowałem kasować na zasadzie wciśnięty hamulec + zapłon i tak czekać parę minut i nic, nadal świeci.

Zaczęło się tak, pewnego dnia mignęła i zgasła. Po kilku godzinach zapaliła się na parę minut i znowu zgasła aż w końcu po jakimś czasie zapaliła się i świeci się do dziś.

Czy jest możliwość sprawdzenia tego INPĄ? Przeskanowałem wszystkie moduły i nigdzie tego nie ma (nigdzie nie ma żadnych błędów).

Posiada ktoś z Was może schematy instalacji do czujników zużycia klocków i czujnika poziomu płynu? Na 'SpaghettiCoder' tej części instalacji nie ma...

Pomocy :mad2:

Pozdrawiam

Opublikowano
To na bank według mnie czujniki klocków,jedno to moze któryś być walnięty pomimo tego ze nowy,drugie gdzieś dalej zazłączkami czujników zwiera i daje sygnał o złużytym.Cieżarnie do znalezienia miejsca,ale proponuje ci najpierw podmienić z kimś czujniki same na próbe,zadko bywa żeby dalej gdzieś było spięciatko.Mój kolega miał kiedyś podobny numer i jak się okazało miał jakieś przepiecia z czujką stopu.POzdr daj znać jak rozgryziesz.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź,

Czujniki podmieniałem, mam założone oryginał BMW, na takie też inne, nowe podmieniałem.

Udało mi się dziś zgasić tą kontrolkę na parę sekund, trzymając na zapalonym silniku hamulec przez ok 2 minuty, zgasła. Po wyłączeniu zapłonu zapala się od razu, po krótkiej jeździe mija parę minut.

Ja obstawiam na przetartą gdzieś wiązkę, tylko jak to mogło się stać jak te kable są poupinane przez fabrykę idealnie... eh.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja też bardzo ale to bardzo wątpie żeby dalej gdzieś zwierało.Dalej upieram sie przy czujkach i złączkach.Możesz też zrobić próbe przez odłączanie po jednym czujniku i wtedy resetuj pedałem jak wczesniej,może tak wyłapiesz gdzie szukać.POzdr
Opublikowano
Dziś zgasiłem kontrolkę hamulców odpinając klemę z akumulatora na godzinę.Czujniki wyrzucały błąd mimo prawie nowych klocków.Druciki od czujników przeciąłem i zmostkowałem.Mimo to się dalej kontrolka świeciła.
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
tego nie wiemy :norty: bo nie odpisał już w temacie :lol: sorki za OT
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.