Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wlali mi na wymianie 10-40 ,ponoc przez pomylke.Czas na wymiane oleju.Kupujac filtr w serwisie poprosilem o opinie czy dalej mam kontynuowac 10-40.Postawili wielkie oczy i wrecz zabronili wlewac taki olej.Zalecili spuszczenie oleju do ostatnie kropli i zalac 5-30.Dodam ze litr u nich kosztuje 30€uro,a ja potrzebuje okolo 7,5 litra.W sklepie bañka 4L podobnego- 5-30 kosztuje 85 €uro.Co na ten temat sadzicie? W warsztacie powiedzieli ze moge zalac 10-40 ale czesciej go wymieniac.

Jakies opinie?

te gusta conducir? BMW
Opublikowano

5w-30 to olej syntetyczny lekkobiezny zalecany do naszych aut- i zmieniasz go co okolo 22 000km.

Ty zdaje sie zalales go polsyntetykiem...

Ile chcesz zaoszczedzic lejac tanszy olej ktory i tak bedziesz musial czesciej zmienac ?

Lej taki jaki kaza 5w-30 i zmieniaj co 20pare tys.

W DE w serwisie BMW place za wymiane (z filtrem kabinowym)

170? takze nie ma tragedii.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki

Juz zalalem silnik 5-30, jedyne obawy to jak czytalem na forum ze zmiana polsyntetyka na syntetyk moze doprowadzic do rozszczelnien i wyciekow .U mnie w serwisie powiedzieli ze nic sie nie stanie.

te gusta conducir? BMW