Skocz do zawartości

Schemat do wymiany odmy - odpowietrzacz w e46 320d 2002rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamówiłem w ASO zestaw odpowietrzajacy włu korbowego - nazywa sie to w skrócie odma ? przy wymianie okazało się,, że stary zestaw, który był w aucie zawierał jakiś filterek ktory byl bardzo brudny -olejowo, natomiast nowy zestaw, który kupiłem tego filtra nie zawierał :?: - owszem składał się z dwóch częsci ale filtra nie było, byly dwa elementy plastikowe numer tej częsci 11 12 7 799 224 ?????? Czy tak powinno być? Czy ten zestaw nie pownien zawierac tego filtra?? Czy tez moze nastapila zmiana fabryczna w tym elemencie? Proszę o porade osoby ktore mialy z tym jakas styczność?! Pozdrowienia. :roll2:
Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano

Wymieniałem tydzień temu. w serwisie dostałem "pokrywkę" górna z filtrem, uszczelkami- 3 sztuki. Filtr jest trochę mniejszej średnicy ale MUSI BYĆ! Nie ma sensu płacić 170 złotych za nowy plastikowy dekielek i 3 uszczelki które i tak...są dobre :-)))

Cos cię oszukali\pomylili sie! Jak ja kupowałem była w ASO w systemie jedna sztuka na magazynie ale sie okazało ze... bez filtra, bo filtr poszedł do klienta (samochód w serwisie) ....bez obudowy uszczelek itd.

Biegnij do ASO bo Ci sie nalezy jak psu zupa :?

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Widzisz kurde, dzieki za wiadomosc - zaczeło mnie to niepokoic gdyż zaczeło mi coś świstać przy dodaniu gazu okolo 2,5 tys obrotów i ten dzwiek dochodzi własnie z miejsca montazu tego zestwu odpowietrzajacego :duh: :| /wymieniałem w tamtym tygodniu/ mam nadzieje że jezdzac bez tego filterka nic mi sie tam nie pokiełbasi - jutro z rana jade do serwisu !!! A kupowałem dotałem dwa elementy plastikowe + uszczelka, filterka nie było....

7.08.2007 Dzwoniłem dzis do serwisu. Okaząło się że nie oszukali mnie o co były podejrzenia. jesli chodzi o ten zestaw odpowietrzajacy to nastąpiła w nim zmiana fabryczna, gdyz te filterki które były w srodku poprostu sie zapychały, zamienili je na element plastikowy - zobaczymy jak bedzie to skuteczne w obsłudze.

Car Detailing - zrób to z Nami :-)