Skocz do zawartości

pęcherzyki powietrza w paliwie a falowanie i wibracje silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to ma ze soba związek, a jeśli tak, to jakie sa mozliwe przyczyny łapania lewgo powietrza, czy jest to jakaś błachostka, czy oznacza powazne kłopoty i drogą naprawe?

dodam, że silnik sie zbiera pieknie, jest suchutki i nic nie kopci przy przygazowaniu. problemem sa tylko te falowania i wibracje na biegu jałowym- jak sie podniesie maske na postoju ewidentnie widac w przewodzie paliwowym powietrze, pomocy!!!!

Opublikowano

ja stawiam na padniętą pompkę paliwa w zbiorniku, można sprawdzić: odkręć wężyk ten w którym widać powietrze i przekręć kluczyk, powinno lecieć paliwo

widzę z podpisu że zakupiłeś TDSa z chipem, możesz coś napisać jak się tym autkiem śmiga?? jakieś dymienie przy pełnym gazie?? grzeje się mocniej??

Opublikowano

czyli jak przekrece kluczyk, a paliwo nie poleci to znaczy, że pompa zepsuta? ale czy on by w ogóle chodził jakby pompa nie podawała paliwa?

jeszcze raz proszę o informacje, czy zapowietrzony układ paliwowy może byc przyczyną falowania obrotów na biegu jałowym i nierównej pracy silnika ????

Opublikowano

hej u mnie nie zapalał wogóle poniżej 15 litrów paliwa, później zrobiło się tak żę właśnie działy się cuda, źle pracował silnik, nie wchodził na obroty parę razy zgasł podczas jazdy, aż zgasł na dobre, przyczyną była najpierw padnięta pompka w zbiorniku, a później doszło do tego zassane kawałek sitka (tego z pod pompki) do starej pompy i zatkanie przepływu paliwa, wymieniłem pompkę, założyłem nowe sitko, zmieniłem dla pewności filtr paliwa i jest ok, chodzi idealnie

ps silnik chodzi jak pompka nie podaje paliwa, jeżeli masz więcej jak 10-15 litrów paliwa w zbiorniku, poniżej tej ilości mogą być problemy z zapalaniem, tak było u mnie, zresztą po zapaleniu samochodu stań koło tylnych drzwi po stronie pasażera, powinno być słychać ciche "brzęczenie" pompy

Opublikowano

chyba na 100% mam padnięta pompę paliwa, zrobiło się ok 15 l w zbiornku i były ogromne problemy z odpaleniem samochodu nie wazne czy na zimno czy na ciepło...

po przekręceniu kluczyka nie słychać żadnego brzęczenia w okolicach tylnej kanapy...