Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 tyg. temu kupilem BMW e36 318 is coupe z 92 roku. 215 tys przebiegu. mam pytanie, 1.jaki olej i ile jest w skrzyni???? 2.czy felgi 17 cali firmy borbet sa dobre do tego samochodu??? 3.jaki olej silnikowy jest najlepszy do tego modelu???? 4. jak najlatwiej dostac sie do tylnich sprężyn???
Opublikowano
zapomnialem dodac ze swieci mi sie ciagle kontrolka ABS, co moze byc tego przyczyna???? czasmi zgasnie, ale czesciej jest zapalona przez caly czas
Opublikowano

1. Do skrzyni wchodzi 1.1 litra. Co do oleju do skrzyni to poszukaj w wyszukiwarce bo jest trochę o tym.

2. Borbety będą dobre oczywiście jeśli mają rozstaw śrub 5x120. No i koniecznie sprawdź ET felgi.

3. Ja używam Castrola Magnateca 10W-40 i jest lux. Opinii o olejach wśród użytkowników jest multum.

4. Nie musiałem tego na szczęście robić ale zapewne trzeba zdjąć koła :wink:

Co do kontrolki ABS to czujnik mógł paść lub jakiś kabelek się przetrzeć.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
1. Do skrzyni wchodzi 1.1 litra. Co do oleju do skrzyni to poszukaj w wyszukiwarce bo jest trochę o tym.

2. Borbety będą dobre oczywiście jeśli mają rozstaw śrub 5x120. No i koniecznie sprawdź ET felgi.

3. Ja używam Castrola Magnateca 10W-40 i jest lux. Opinii o olejach wśród użytkowników jest multum.

4. Nie musiałem tego na szczęście robić ale zapewne trzeba zdjąć koła :wink:

Co do kontrolki ABS to czujnik mógł paść lub jakiś kabelek się przetrzeć.

dzieki za odp..

co do sprezyny to jest gdzies schowana, chyba nie bedzie dojsca po odkreceniu kola, tak mi sie wydaje

a kontrolka ABS moze sie swiecic jak jest niskie napiecie???? gdzies tak slyszalem...ale nie wiem czy to prawda

Opublikowano
to moze byc od napiecia ale ja bym wybral inna opcje bo gdyby to byla wina napiecia to musi byc ono tak nieskie ze nawet auto by ci nie opalalo moga to byc zabrudzone lub uszkodzone czujniki moze byc sterownik moze byc pompa moze byc kabelek przetarty moze gdzies nie laczys ocji jest po prostu tysiace trzeba poswiecic troche czasu na przejzenie wszystkiego lub pojechac do dobrego elektryka