Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

czy istnieje teoretycznie szansa,ze jedne felgi wyginaja sie szybciej od drugich.chodzi mi o ich wzory. Czy te ktore maja gesto i duzo ramion ( http://moto.allegro.pl/item219993933__nowe_felgi_18_5x120_bmw_5_7_extra_wzor_.html ) wygna sie szybciej od takich co maja np. 5 masywnych ramion ( http://www.allegro.pl/item219313057__nowe_felgi_18_5x120_bmw_5_7_polerowane_.html )

Prosze o fachowa porade.

Pozdrawiam!

Janek

Opublikowano

Najważniejszą rzeczą jest materiał z którego felga jest zrobiona. Najtwardsze felgi to felgi oryginalne dedykowane do danego modelu. Te które pokazałeś to podróbki i ja osobiście bym ich nie kupił. Choć pewnie zgłosi się tu pare osób które maja takie podróbki i sobie chwalą.

Ale tak jak mówie najważniejszy jest material ( jest aluminium i aluminium )producent. Te które pokazałeś bedą miały podobną wytrzymałość.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

od wewnątrz felgi jest sporo różnych znaków na oryginałach,większość wypukłych

ogólnie moja rada taka podjedz do saloonu BMW mają przewaźnie felgi wystawione obejrzyj od tyłu podpytaj sie sprzedawcy i sporo bedziesz wiedział w temacie

chyba nie długo zrobię trochę zdjęć swoich od tyłu w dużej rozdzielczości dla celów poglądowych jak wyglądają oryginały,bo temat czasem sie przewija

Pozdrawiam

Opublikowano
zapewne po braku przetłoczenia nazwy (BMW) na odwrocie

Nie do końca. Bo niektóre felgi np do E38 czy E60 są robione np przez firmę BBS.

Te które sa na aukcji to pewnie ronal albo allesio- to napewno b\nie sa oryginały.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
Przeczytałem te wasze posty i przejrzałem sprawę na allegro moim zdaniem najlepsza propozycja to tylko oryginały :mrgreen:
Opublikowano

na tym polega zabawa z felgami oryginały drogie ale ja przejechałem na 19" 22kkm i nic (kontroluje je dwa razy w roku-wyważanie) a wcześniej Szwajcar 80kkm

uważam że komplet oryginalnych felg i nowych! opon Michelin,Pirelli wszystko w wymiarach z tabliczki zapominasz o kołach

nieoryginalne i nie daj boże używki opony to gwarancja myślenia i kłopotów prędzej czy później

Pozdrawiam

Opublikowano
Na pewno co do jakości to te z wytłoczonym gdzieś znaczkiem BMW będą OK. Solidne są też felgi nie koniecznie BMW ale innych renomowanych niemieckich firm. Np. CR-y itp. Ale jedno jest pewne za komplet dobrych 18" trzeba dać minimum 5-6 tys. PLN (mówię o nowych oczywiście), nie ważne czy BMW czy nie. Nowe 18"-tki za 2 tys. śmiech na sali :mrgreen: . Plastelina przy pierwszym poważniejszym kontakcie z dziurą.