Skocz do zawartości

Gdy wciskam sprzeglo slysze delikatny stukot jakby z tylu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy wciskam sprzeglo slysze stukot jakis dziwny drazni mnie to , co to moze byc ? myslalem na poczatku ze moze to poduszki zuzyte tylne ale kurcze dziwne ze to sie dzieje przy przycisnietym sprzegle ( jak wciskam ) , myslalem tez o lozysku oporowym ale mysle ze to wykluczam bo by bylo slyszane na luzie zgrzytanie jakies a to nic , takze juz myslalem o docisku sprzegla ( tego jeszcze nie wykluczam ) poradzcie moze cos wy mi doradzicie ;) Juz probowalem i delikatnie sprzeglo puszczac i to samo gdy tylko wciskam taki stukocik idzie jakby z tylu , byc moze to tlumik gdzies trzesie sie od obrotow no naprawde nie wiem wpindala no :P pozdro Bracia BMW :P
Opublikowano
jak ruszam na 1 lub wsteczny a teraz to juz nawet jadac na 3 czy 4 wcisne gwaltyownie sprzeglo to mam taki stuk Wkurzajace to jest i boje sie ze to cos powaznego Wymieniali mi juz silentblocki z tylu bo byly wyjechane na maxa ale dalej stuka Co to moze byc ? No i jaki mniej wiecej koszt zabawy aby usunac
Opublikowano
Fakt ze to cholernie drazni w jezdzie przyznam ;) a dlugo juz jezdzicie na tym pukaniu ? ja to teraz z jedyneczki delikatnie ruszam na malych obrotach to nie puka ;P no ale trzeba bedzie to zrobic w cholire ;)
Opublikowano
U mnie to samo. Na pierwszym i drugim biegu jak puszcze jednoczesnie gaz i wcisne gwaltownie sprzeglo to tak zadudni coś. Na wyzszych spokoj.
Opublikowano

Witam

u mnie to samo-jak jade na dwójce czy trójce i nagle puszcze gaz to gdzieś z tyłu słychać taki metaliczny stukot jakby na wale albo gdzieś w dyfrze to samo jest jak dodam nagle gazu. Co to może być panowie. Wie ktoś???

Opublikowano
Fakt ze to cholernie drazni w jezdzie przyznam ;) a dlugo juz jezdzicie na tym pukaniu ? ja to teraz z jedyneczki delikatnie ruszam na malych obrotach to nie puka ;P no ale trzeba bedzie to zrobic w cholire ;)

ja jezdze z tym 2 lata :mrgreen:

Tuleja wahacza to raczej nie bedzie bo zawieszenie mialem igiełke a stuk był. Stawiam na łącznik dyfra z wałem.

Opublikowano
Panowie u mnie okazalo sie ze przyczyna stukotu niby przy wcisnietym sprzegle byla felga i zle cisnienie powietrza w oponie jednej , napompowalem skleilem dziure bo mialem gwozdzia i wszystko chodzi cacy , wiec mozecie luknac czy macie fele z tylu nie wykrzywione( i czy przypadkiem nie macie ubytku powietrza w oponach ) bo jesli sa wykrzywione to daja efekt stukotu poprostu . Ja mam problem z glowy tylko musze jedna felge wyprostowac sie przejechac , teraz nic mi nie stuka , ale felge to i tak trza wyprostowac koszt wyprostowania 50 zl ;)
Opublikowano

Ja również obstawiam półoś !!

Tył autka na lewarek bez ręcznego ale na biegu i poruszaj kołem w lewo i prawo(delikatnie) i druga strona.

Gdy wyczujesz luz tzn. koło będzie się kawałek obracało a dyfer stał w miejscu to odpowiedź znasz.

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716