Skocz do zawartości

SZOK! SAMOOTWIERANIE SIĘ AUTA! (CENTRALNEGO I SZYB ELEKTR)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szok!! Auto się samo chłodzi!!!??? Opuściło sobie szybki i otworzyło centralny!!!! Dobrze że miałem je na strzezonym parkingu... Gościu parkingowy mówił że czegos takiego jeszcze nie widział, sprawdził nagranie z kamer i pokazał jak po 30 minutach od opuszczenia pojazdu auto samo się otworzyło. Oczywiście auto stało w pełnym słońcu.

Wcześniej żadnych większych problemów. Czasami tylko centralny zamek zamykał sie natychmiast po otwarciu pilotem ale wystarczyło odpowiednio szybko otworzyć drzwi i można było wejść do środka wszystkimi drzwiami.

Opublikowano

Macie Panowie jakieś sugestie? bo teraz jak jest chłodniej to wszystko jest ok. Auto się nie otwiera.

Z góry dzięki.

Opublikowano

wiesz to niekoniecznie twoje auto sie samo otworzylo bo mu bylo goraco.

mogli to byc zlodzieje i albo sprawdzali albo przypadkowo auto sie otwozylo ,roznie to bywa....

Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
A domykanie szyb masz z pilota? Kiedys w sklepiku w Andorze widzialem taki skanerek,nie koniecznie do aut,ma zakres pewnych czestotliwosci i rozbraja prawie wszystko do okolo 50 metrow w zaleznosci od czestotliwosci.Moze ktos sobie cos sprawdzal i akurat twoja bryczke namierzyl.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Czy w twoim e46 masz zainstalowany oryginalny alarm?

Moze po zamknieciu samochodu wlozyles klucze do kieszeni tak niefortunnie ze przycisnales przycisk otwierania na kilkanascie sekund dlatego samochod sie otworzyl i odsunal wszystkei szyby.

Skoro to byl parking strzezony, oddales klucze obslugujacemu parking i to moze on wieszajac je w swoim segregatorze, wcisnal niechcacym przycisk otwierania.

Opublikowano

Ja stawiam na upal (pelne slonce). Jednak to bardzo dziwne i niepokojace zachowanie :(

Ja bym z miejsca sprawdzil alarm i kabelki etc/itd.

Wmoim cieniasie przy 80st (!) w srodku glupial centralny zamek - nie chcial sie otworzyc a wrecz przeciwnie, uparcie sie zamykal nawet jak bylem w srodku :)

Jak autko ostyglo podczas jazdy - efekt znikl. :duh:

Opublikowano

LukaszPL z tym zdawaniek kulczyka sie rozpędził :lol: Tutaj jest co najwyżej Lądek nie Londyn :) kluczyki nawet na strzeżonym przy dupie trzeba trzymać, chyba że lubisz jak Ci a AC nie wypłacają :-)

Jak problem był jednorazowy to bym odpuścił dochodzenie tym bardziej że po jednym wybryku trudno coś konkretnego namierzyć!

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Centralny zamek mam oryginalny. Nie mam alarmu. Podchodząc do auta fajnie jest sobie otworzyć szybki ale niestety u mnie nie działa to dobrze. Dlatego dałem sobie spokój i nie męczę tak pilota. Tak więc domykanie/otwieranie szyb z pilota używam bardzo rzadko. W końcu mam klimę (manualną) więc jeżdzę sobie z zamkniętymi. A po wejściu do auta w upał otwieram sobie szyby normalnie.

Gdyby ktoś inny otworzył mi samochód to dlaczego opuścił też szyby? To chyba dużo trudniejsze? Przecież ażeby otworzyć szyby to ja moim oryginalnym kluczykiem muszę sobie chyba ze 3-4 sekundy trzymać przycisk otwierania samochodu a i tak przeważnie mi nie schodzą na czas (bo już jestem w środku). Może coś z tym akumulatorkiem w kluczyku?

A wracając do tematu przypominam sobie że już kiedyś też mi się raz otworzył na ogrodzie ale myślałem że go niezamknąłem i olałem temat choc te szyby powinny mnie zdziwić.

Pozdrawiam.

Opublikowano
moje autko jak postoi na słońcu i ma za ciepło w środku to ma taki objaw że trzeba go chwile pomęczyć żeby sie otworzył z kluczyka a drugi objaw to pisk który co parę sekund wydaje z siebie głośniczek (ten który daje znać że nie zgasiliście świateł etc. przy wysiadaniu)
www.bmw-3city.pl
Opublikowano

Faktycznie sie rozpedzilem z oddawaniem kluczykow na parkingu strzezonym.

Zapomnialem o polskich realiach.

W usa na wiekszosci parkingow strzezonych oddaje sie kluczyki a w zamian dostaje sie karteczke z numerkiem. Istnieja miejsca z ogrodzonymi parkingami gdzie klucze zostaja w stacyjce.

Wracajac do tematu to faktycznie inna przyczyna samootwierania sie samochodu moze byc uszkodzony modul centralnego zamka.