Skocz do zawartości

problem z silnikiem M54,prosze uprzejmie o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bledy dotyczace zapłonu na wszystkich cylindrach,chyba błąd zapłonu jak sie nie myle,cos z adaptacja,silnik ma za mało paliwa,wymienilem swiece,filtry wszystkie,przepływomierz ok i nikt nie potrafi mi pomoc,prosze was doradzcie co zrobic bo wykorzystałem juz wszystkie możliwosci,z góry dziękuje
Opublikowano
Z tego co sie orientuje to zplon ustawia sie jeszcze na podstawie informacji z czujnika polozenia walu i walka rozrzadu. Moze tam tkwi przyczyna
Opublikowano

witam

wiec tak:

rano jak go odpalam szarpie cały silnik,pokolei przestaja dzialac wszystkie cylindry,kazdy na kilka sekund sie wylacza,a jak juz sie to uspokoi to caly dzien jest w miare ok ale czuc wewnatrz auta drgania dosc mocne,auto całe sie trzesie.

jesli cos chcecie sie dopytac bobyc moze cos pominalem to prosze piszcie.

Postaram sie na bierzaco odpisywac,pozdrawiam Kolegów

Opublikowano
Dodatkowo na wolnych obrotach ma lekkie wahania obr.,jak chce ruszyc z 1 lub wstecznego to nie moge tak dokładnie manipulowac gazem tzn, jak zaczynaja obroty spadac i dam delikatnie gazu to wtedy ma na liczniku za duze - 2500 obr. Jak chce bez gazu ruszac to nie potrafi tak płynnie ruszyc tylko szarpnie.
Opublikowano
A tak dla potomnych to zrobił mi to pewien mechanior z Lublina
Opublikowano
nie chciał powiedziec co i jak ale nic nie wymieniał tylko coś tam poprawił, a inni mechanicy stwierdzali pokolei że do wymianu wszystkie rzeczy które w cenniku ASO sa od 1000zl w gore tak wiec lepiej troche poszukac niz placic duza kase