Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z tapicerka dachu a mianowicie przy tylnej szybie opada (wysuwa sie z takiej rynienki). Zna ktos jakis sposob na przeciwdzialanie temu??? Moze ktos ma jakis schemat jej zamocowania tam???
Opublikowano
Witaj Kolego...mam ten sam problem co Ty i nie wiem jak sobie z tym poradzic "profesjonalnie".Wedlog mnie podsufitka ma takie wyciecia,i one pewnie wchodza i zatrzaskuja sie na jakims elemencie dachu..z czasem wyrabia sie to i podsufitka nie chce sie trzymac.Probowalem ja zamocowac na rozne sposoby i nic,non stop wypadala.W koncu po prostu wsadzilem ja na miejsce a w szczeline miedzy nia a dachem wepchalem dociete kawalki czarnego plastiku.Dociskaja one podsufite i zapobiegaja wypadaniu jej.Wiem ze jest to sposob raczej kiepski i pasujacy raczej do malucha,ale niestety nic innego sie nie sprawdzalo :D .Jezeli ktos ma jakis pomysl rowniez prosil bym o rade..chetnie skorzystam :D
Opublikowano
Mam tak samo, myślałem że to odosobniony przypadek. Widzę jednak, że sam nie jestem,
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
a czy tam nie powinno byc jakiejs listwy mocujacej??? z tego co tam patrzylem to na zadne zatrzaski nie mam miejsca. Moze kupic z allegro... i bedzie to samo... :/
Opublikowano
Mnie tez odstawala z tylu od strony pasazera ale bardzo niewiele. Wlasciwie bylo widac tylko z zewnatrz patrzac przez tylna szybe. Przykleilem po prostu klejem dwuskladnikowym i juz pare miesiecy sie ladnie trzyma.
Opublikowano
Witam panów :) Też miałem problem z odstającą podsufitką ale poradziłem sobie z tym problemem za pomocą "silikonowej" taśmy 2-stronnej :D Jak włożymy palec za podsufitkę to wyczujemy rant na który ona zachodzi, na ten rant nakleiłem pasek taśmy i wepchałem podsufitkę :mrgreen: no i problem znikł :dance: