Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, że pewnie pisano już X tematów o tym ale proszę o szybką odp bo coś nie mogę odnaleźć odpowiedzi a dzisiaj, za chwile chce kupić olej i nie wiem ile litrów, mam 5tke castrol GTX magnatec 10w40 i nie wiem ile jeszcze mam dokupić, pozdrawiam i proszę o odp :)
BMW for fun
Opublikowano
tak tez myślałem ze ok 7 litrów muszę mieć, za te 2 x po 1 litr zapłacę tyle co za 5tke :P no ale trudno :) dzięki! P.S. a chciałem sie spytać dlatego bo mój kumpel miał 2,0 w e30 i mówił ze mu 5 wchodziła i sie kłócił ze mną ze nie możliwe żeby do mojej weszło prawie 7, no ale nie chciało mi sie z nim dyskutować i powiedziałem ze jak zmienię to mu powiem niedowiarkowi :P
BMW for fun
Opublikowano
Kumpel się pewnie kłócił bo nie wiedział że do M50(52) wchodzi znacznie więcej. Kup może sobie drugą piątkę. Będzie na ewentualne dolewki i dużo taniej niż po litrze :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Już kupiłem 2 x po 1 i zaraz ide wymieniać, niestety przydział na 5 litrowe sie skończył i przypadła mi tylko 1 w dobrej cenie:P A po drugie przymierzam sie do sprzedania, wiec dolewki potrzebne mi nie będą,a ogólnie nie dolałem ani kropli od poprzedniej zmiany, a na bagnecie przez 10tys km poziom spadł o ok 2-3mm :)
BMW for fun
Opublikowano
Wiem, że pewnie pisano już X tematów o tym ale proszę o szybką odp bo coś nie mogę odnaleźć odpowiedzi a dzisiaj, za chwile chce kupić olej i nie wiem ile litrów, mam 5tke castrol GTX magnatec 10w40 i nie wiem ile jeszcze mam dokupić, pozdrawiam i proszę o odp :)

Witam!

Mi weszło 6,5L i jest tak troszkę poniżej maxa!

Jeśli będziesz chciał skasować kostki od oleju to połącz 7pin z pierwszym :) na 3sekundy i potem zaraz rozłącz! A jeśli oilservice to podłącz jeszcze raz te same piny ale już na 10sekund i po bólu! Robiłem to wczoraj i wszytko poszło pięknie!

PS mój jest rocznikiem 1994r nie wiem czy w nowszych nie było inaczej ale w starszych szło podobno tak samo :)

Pozdrawiam i życzę szerokości :D

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano
Olej i filtr zmieniony, u mnie weszło prawie 6, jutro rano sprawdzę stan jeszcze raz jak postoi w garażu cala noc i olej zleci, ale ogólnie mam teraz stan i nie świeci sie smarowanie, a weszło 5 + 3/4 z litra :)
BMW for fun