Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Napiszcie mi coś o eksploatacji i awaryjności X5. Przymierzam się do kupna z silnikiem 3.0D 218KM z roku 2003/2004. Czy to dobre egzemplarze i czy ten silnik jest OK. Może lepszy 184KM. Jaka skrzynia lepsza manualna czy automat? Ile pali przy spokojnej jeździe. Piszcie jak najwięcej będę bardzo wdzięczny.

Dzięki!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
według mnie to manual (kazdy ma inne zdanie, automat jest komfortowy, manual cos dla zabawy itp.) OSobiscie mam X5 3,0D 218 KM , polecam go pali mi od 7 do 8 litrow przy spokojnej jezdzie, a przyspieszenie ma to samo co benzyna231 KM , a ile oszczędniejszy...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Z tym spalaniem to chyba troszke przesadziłeś, w mieście musisz liczyć 10l a więciej to tez nie problem.
  • 4 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj,

1. 218 koni lepszy

2. O ile masz taką możliwość bierz od M.J. 2004 (model rocznikowy) - będziesz miał samochód po "fejslifcie" i, co najważniesze, z X-Drive i paroma innymi duperelkami w standardzie

3. Do tego auta i tego silnika - automatic

4. Pali relatywnie dużo ale, moim zdaniem, nie ma to znaczenia przy pozostałych super walorach tego auta. Mój pali 19-21 po mieście. Ale on nie jest z tych oszczędnych a i ja nie mam lekkiej nóżki...

Pozdrawiam

PN

BMW Klub Polska

E34 525i '93

E36/8S '98

E53 4.6is '03

E36 325i '91-'92 SPRZEDAM BARDZO DROGO :)

Opublikowano

X5 3.0d manual. Różnice po face liftingu są symboliczne, i chociaż właśnie taki mam, to wielkiej różnicy nie widzę. Piękne, ekonomiczne i dyskretne zestawienie. 218 KM należy szybciorem podnieść do 240 KM i 600 Nm momentu (circa 15 minut na hamowni). Całość chodzi jak poezja i rekomenduję. Może ASO jest rozczarowujące, ale to temat na inny post.

Aha, to pierwsze moje BMW, wcześniej jeździłem japończykami i VW. To niesamowite, ile BMW zbudza agresji na drodze...

:) Marcin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam i dopisuję się do pytania

Proszę o więcej szczegółów dotyczących kosztów eksploatacji, itp czyli co czeka przyszłego użytkownika X5 ?

Opublikowano
Trzeba uważać na zawieszenie pneumatyczne, gumowe miechy lubią sobie pęknąć.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM