Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Zdaza sie np:na swiatlach,ze jedynka ciezko wejdzie albo musze przygazowac aby weszla jedynka.Reszta idzie jak po maselku.Ten problem z jedynka to tylko czasami i na cieplym silniku.Auto 320 ci.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano

nie musisz przygazowywac zeby weszla, wystarczy zeby wrzucic 2 bieg a pozniej 1, albo cofnac sprzeglo i 2 raz wrzucasz jedynke bez problemu.

sproboj.

Nie wiem czy sie nie myle ale to chyba ma zwiazek z synchronizatorem???

Moze cos z olejem w skrzyni-malo prawdopodobne.. pozdrawiam

Opublikowano
Ja mialem tak ze wyskakiwala mi 1-ka, reszta tez chodzila jak masełko. Co sie okjazalo, przegladalem auto na kanale i z ciekawosci sprawdzilem olej w skrzyni....BYLO ZA MALO. Zalalem swierzym olejem i problem zniknal, teraz dziala bardzo dobrze. Przy okazji sprawdz sobie olej w moscie, niby banalne rzeczy a problemow moze z tego wyniknac mase.
Opublikowano
A jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni i moscie? Tylko na kanale?Czy sa jakie s miarki?
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Celowałbym w synchronizator bo mechanik sprawdzał mi poziom oleju w skrzyni- był max a też jedynka niekiedy wchodzi mi po włączeniu najpierw 2!
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)