Skocz do zawartości

Zakup 318tds sedan/kombi - jakie ceny teraz (VII-VIII 2007)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szykuję się do zakupu 318tds sedan/kombi z klimatyzacją z rocznika 1996. Na jaką kwotę powinienem się przygotować w przypadku każdej z tych wersji?

Na chwilę obecną myślę o 11-13 tys PLN, ale na allegro widzę raczej 15-16.

Pytanie poboczne:

Czy można wykryć, że głowica jest pęknięta po przegrzaniu? Czy można jakoś przed zakupem ocenić stan pomp (wtryskowych i chłodzenia)? Chodzi mi o to czy uda się to mechanikowi (nie laikowi jak mnie)?

Nie chciałbym wydać 50tys zł na naprawy jak jeden z forumowiczów ;-) Jednocześnie będzie to moje pierwsze auto, w następnej kolejności planuję rzędową szóstkę benzynową E39 lub M3. Na razie wystarczy mi miejskie, wygodne, tanie i bezpieczne wozidełko. Skok ze Skody Favorit i tak będzie gigantyczny :-)

PS: szukałem na tym forum i świadomie odrzuciłem 325tds.

Opublikowano

witam, ja niedługo przymierzam się do sprzedaży swojej 318 tds, sedan kolor arktissilber metallic rok 1995.

samochód ma klimę 2 strefową, podgrzewane fotele, el. szyby przód

i co najważniejsze chip...

został przywieziony z Niemiec w zeszłym roku w lutym, zrobiłem zawieszenie, hamulce, amorki, mam nowe oponki kupione w kwietniu tego roku...

aż mi szkoda go pchać bo spisuje się znakomicie

rodzina mi sie powiększy we wrześniu i szukam kombiaka w e39

jakbyś miał jakieś pytania to wal na priv

Opublikowano

Witam

Ja swoja 318tds kombi kupilem w styczniu ( ceny byly troche wyzsze niz teraz) , jednak uwazam ze i tak najwaznieszy jest stan techniczny . Moja kosztowala 17 tys. ( zaraz sie podniosa glosy ze przeplacilem ;), jednak te ktore ogladalem za 14-16 tys , to byly totalne szroty. Tak wiec wolalem troszke przeplacic ale miec samochod w stanie b.dobrym. Mysle ze za 11-13 tys. beda to padaczki calkowite....

Opublikowano

Witam

Dwa miesiące temu kupiłem 318tds kombi 96r. za 15500.Jestem zadowolony z zakupu,furka śmiga pięknie.

Cena w przypadku samochodów używanych to pojęcie względne.Wiadomo,że są jakieś widełki cenowe dla określonego rocznika,ale w samochodzie używanym najważniejszy jest stan techniczny.Bo co z tego,ze kupimy auto po okazyjnej cenie,jak na dzień dobry trzeba dołożyć do niego parę tysięcy.Czasem warto kupić drożej ,a w dobrym stanie technicznym

Opublikowano
dokładnie jak napisali przedmówcy- "okazja" to niemal zawsze włożone za chwile niemałe pieniądze w naprawę/wymianę części, które po zsumowaniu przekroczą cenę za egzemplarz droższy