Skocz do zawartości

KOntrolka Airbagu nie gasnei 318 tds compact HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
skora na mojej kierownicy przetarla sie i wygladala tragicznie, wiec skolowalem sobie nowa powypadkowa ale bez airbagu, przelozylem air bag do nowej podlaczylem i wszystko niby hula jak wczesniej tylko ze kontrolk aairbagu nie gasnie nie wiem czemu, przed zmiana airbagu odlaczylem akumulator na 30 min , z gory sliczne dzieki za rady
Opublikowano

pewnie nie obejdzie sie bezkompa... mozliwe ze cos bylo zle podłaczone... tak czy inaczej komputer i kasowanie bledu teraz

poszukaj na forum.. nie jestes pierwsza.......z takim problemem

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

pewnie nie obejdzie sie bezkompa... mozliwe ze cos bylo zle podłaczone... tak czy inaczej komputer i kasowanie bledu teraz

poszukaj na forum.. nie jestes pierwsza.......z takim problemem

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Blad airbagu raczej nie zgasnie sam.

Akumulator tez nie pomoze w tym wypadku.

Trzeba bylo odlaczyc akku jak odlaczales poduche i podlaczales ja spowrotem wtedy by nie zaowazyl ze nie ma poduszki.

Moj kumpel ma ten sam problem w seicento hehe tylko ze tam kontrolka poduszki zapala sie jak odlaczysz akumulator a w fiacie chca 50zl za skasowanie bledu wiec powiedzial im NARA hehe i jezdzi z zapalona kontrolka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odłączenie aku mogło spowodować cos takiego ze poszedł Zapłonnik Poduszki Powiecznej kierowcy lub pasażera-druga opcja skasuj błedy kompem i moze to wystarczy.
Opublikowano

Trzeba bylo odlaczyc akku jak odlaczales poduche i podlaczales ja spowrotem wtedy by nie zaowazyl ze nie ma poduszki.

I to jest prawdziwa przyczyna. Musisz teraz podjechać na wykasowanie błędu.