Skocz do zawartości

Czy zderzaki z laminatu lub poliestru to dobry pomysł?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Dosyć uporczywie szukałem tylnych zderzaków wykonanych z ABS'u, ale nie znalazłem interesujących mnie wzorów. Natomiast znalazłem kilka bardzo fajnych designów, ale wykonanych z laminatu i żywic poliestrowych. Jak jest z ich trwałością? Nie chcę wywalać kasy tylko po to, żeby za jakiś miesiąc mi rozpadł się na atomy.

Opublikowano

Może i są one ładne ale co do trwałości to lipa .

Znajomy miał takie i po zimie musiał kupić niestety nowe bo sie rozpadły .

Ładnie wyglądają ale nie polecam ,no chyba że będziesz zmieniał na zimę :D :D

Opublikowano
Z przykrością przyznam się że posiadam laminat :oops: ( tak już kupiłem z autem ) i powiem krótko PORAŻKA !!!

tzn jak to sie przejawia po dluzszym czasie użytkowania?

Opublikowano

auto mam ponad 3 lata a laminaty sa trochę dłużej, no i ciut lepsze bo zakładane w Deutschlandzie przez Zendera... ale to i tak lipa :duh:

lekkie zblokowanie np. przez kraweżnik ( co przy moim zawieszeniu zdaża się nieżadko ) i muszę szukać kawałków laminatu na parkingu żeby módz później pokleić je spowrotem jak puzle :doh:

No i nawet jak nie odpadną to przy napreżeniu po jakimś czasie pojawia się pajęczynka , czyli pęknięcia lakieru na laminacie, a nie wygląda to najlepiej.

Sposób montarzu laminatu też zostawia dużo do życzenia, czyli nie ma tam oryginalnych zaczepów tylko dłubanina i docinanie na oko blaszek i nawiercanie dodatkowych dziur, żeby jako tako pasowało. :|

Dużo jeszcze mógł bym pisać złego o laminacie, bo zbytnio nic pozytywnego nie przychodzi mi do głowy