Skocz do zawartości

2,5 czy 2,0 TDI? Automat czy Manual? Poradźcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Przymierzam się do zakupu e60 :D Tylko nie wiem jaki silnik wybrać. Który waszym zdaniem jest lepszy 2,0 czy 2,5 turbo diesel oczywiście :lol: Czy faktycznie w automacie pali więcej jak w manualu? I co byście wybrali: automat czy manual?
Opublikowano

Ja bym wybrał nie2.5, a 3.0 w dieselu.. hmm.. co do skrzyni, co kto lubi. ALe jak diesel..( i moje upodobanie do automatów ) to wybrałbym automat ;-) A juz super wypasionym silnikiem jest 3.0 Bi Turbo ;-) Zostaje jeszcze sprawa 2.0 D.. jesli nie lubisz zbytnio szalec, a raczej wolisz zeby mnie spalilo , moze byc;)

P.S: Automat zapewne pali wiecej..ale nie sadze czy teraz w e60 jest to taka duza roznica;)

Opublikowano

Po 1 to nie są żadne TDi ani turbodie.

525d to bardzo przyjemny samochód i przedewszystkim dużo tańszy od 530d.

520d nie jest autem do szleństw ale napewno nie można go nazwać mułem, jeździ fajnie jak na tak duże auto, no i tu cena z racji akcyzy też dużo inna.

Skrzynie automatyczne nie podwyższają drastycznie spalania wg. mnie do 1L więcej na 100 km.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
W sumie chodzi mi o wygodną i ekonomiczną jazdę. Gdybym chciał poszaleć to najlepszym rozwiązaniem byłaby benzyna chociaż nie wątpie w to że przy 3 litrowym dieslu też można poszaleć...
Opublikowano
W sumie chodzi mi o wygodną i ekonomiczną jazdę. Gdybym chciał poszaleć to najlepszym rozwiązaniem byłaby benzyna chociaż nie wątpie w to że przy 3 litrowym dieslu też można poszaleć...

No to 520d i będziesz napewno zadowolony.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM