Skocz do zawartości

E-34 M50 podnoszący sie poziom płynu w zbiorniczku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum :) Mam problem z moją 520 silnik M50. Po dłuższym postoju i pracy na wolnych obrotach systematycznie podnosi sie stan płynu chłodniczego az zaczyna wywalać go korkiem.W czasie normalnej jazdy moja Becia zachowuje sie normalnie nie grzeje sie i stan płynu jest ok. Trochę boje się nią jeżdzić żeby jej nie uszkodzić. Może być zapowietrzona czy to raczej głowica? Pomózcie!!! Dzięki Ziaro
Opublikowano
Jeszcze nie..ale elektryk który zakładał alarm wyciągnął filtr powietrza a tam chyba dochodza przewody z płynem chłodniczym .... Więc może być zapowietrzona?
Opublikowano
pierw dobrze odpowietrz co jest nie lada sztuką a po tym jak odpowietrzenie nic nie da szukaj przyczyny gotowania , ale wbrew opini te głowice i uszczelki nie są takie słabe , wytrzymują nawet kilkakrotne zagotowanie jedynie tak jak w każdym silniku nie lej wody do gorącego silnika
Opublikowano
Wielkie dzięki!! :) Odpowietrzę bestię i zobacze, po głowie chodzą mi przewody dochodzące do filtra powietrza. Ma nadzieje że to przez zdjęcie ich przez elektryka wywala mi płyn. Dzięki.
Opublikowano

przewody, ktore dochodza do filtra powietrza nie sa od ukladu chlodzenia!!!

moim zdaniem masz walniete visko, z tego co opisujesz jak jedziesz jest ok - bo ped powietrza chlodzi wode, ale jak stoisz to nie ma pedu powietrza wiec chlodzenie jest zdane na visko, a ono niewyrabia i wtedy gotuje wode i wyp... korkiem

to ze stan plynu sie podnosi to normalne - fizyka- jak ciecz zwieksza temp. i rosnie cisnienie to sie rozszerza, dlatego poziom plynu zawsze sprawdza sie na zimnym silniku

odpowietrzyc niezaszkodzi...

a pozatym to :search: tyle postow juz o tym bylo

P.S

co do obaw z jazda to masz jak najbardziej trafne spostrzezenia, zanim nie usuniesz usterki zapomnij o jezdzeniu, chyba ze chesz kupic drugi silnik :doh:

P.S 2

jak to by byla glowica lub uszczelka to mialbys olej w plynie/wodzie, lub stan oleju by sie zwiekszal a takze maslo pod korkiem wlewu oleju, sprawdz to zreszta...

pozdro