Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W niedzielę wybrałem się w Toruniu na przelot po mieście. Zdarzyło się, że akurat znikąd pojawiło się oberwanie chmury. Dziś po zajechaniu do pracy kumpel powiedział, że coś kapie z pojemnika na zapasówkę. Kapie tak około godziny. Spróbowałem przetestować " na smak " co to może być. Wyniki testu wskazują, że jest to woda. Czy to normalne, że stamtąd leci? W sumie jest tam jakiś zaworek, czy coś, ale nie mam pewności, czy to na takie sytuacje on jest. Wolałbym się upewnić, że to nic groźnego. Dodam, że ten płyn nie leci strużką, ale pojedynczymi kroplami. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Opublikowano

Poprostu twoje auto jest nieszczelne i woda wpada ci do bagażnika.

I całe szczęście że kapie bo inaczej stała by w komorze zapasu i niedługo byś go zgubił przez rdzę.

proponuję zlokalizować przeciek i uszczelnic bo to nie jest normalna rzecz tylko "ratunek z opresji" że spływa zaślepką.

podpowiem że może przeciekać przez lampy, zapchane kanaliki szyberdachu, żadziej niedolegającą uszczelkę klapy.

Opublikowano
Poprostu twoje auto jest nieszczelne i woda wpada ci do bagażnika.

I całe szczęście że kapie bo inaczej stała by w komorze zapasu i niedługo byś go zgubił przez rdzę.

proponuję zlokalizować przeciek i uszczelnic bo to nie jest normalna rzecz tylko "ratunek z opresji" że spływa zaślepką.

podpowiem że może przeciekać przez lampy, zapchane kanaliki szyberdachu, żadziej niedolegającą uszczelkę klapy.

Pod kątem szczelności z góry jest ok. Żadnych przecieków. Bardziej mnie martwi dół, bo widocznie zaciągnąłem gdzieś od podwozia, bo po wielkim deszczu to się stało. Jeździłem po bardzo głębokich kałużach i może nachlapało.

Opublikowano
Ja obstawiam na rozlazłą uszczelke (albo jej brak) przy górnym mocowaniu amortyzatora (ta taka blacha z wprasowaną poduszką). Tamtedy najczęsciej wpada woda jesli z uszczelka jest cos nie tak.