Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanko, chce założyć nowe opony, na przód 205/55/16 a na tył

225/50/16 co o tym myslicie :!: czy to wogule bedzie pasowło jak nie to które mam wybrać?? Co myslicie o oponach TOYO PROXES T1R bo chyba te kupie.prosze o szybką odpowiedz pilne, dzięki

Opublikowano

205/55/16 mają identyczną średnicę co 225/50/16 więc wszysto będzie pasowało.

Biorąc pod uwagę Twój słaby silnik założyłbym na Twiom miejscu wszystkie 205/55/16. Zaletą 225 będzie to że autko będzie ładniej wyglądać na szerszych laczkach no i lepiej trzymać się drogi.

Co do oponek to nie pomogę.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
ja mam Toyo Roadpro 205/60/15 kierunkowe i straszna kupa. poprzednio miałem Continental Eco, były brzydsze ale dużo lepiej hamowały
  • Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

no ale proxes T1R, to trochę jednak inna opona :wink:

@franz100

a po co w ogóle chcesz mieć dwa rozmiary?

Ja jeździłem na 225x50x16, teraz mam 205x55x16 bo wyraźnie "łatwiej" się prowadzi po mazowieckich "drogach"

Edytowane przez GR

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

też jestem zdania, że do 316i będzie lepszy zestaw 4x205... auto będzie miało wystarczającą trakcję, z trzymaniem w zakrętach problemu byc nie powinno (to dobre oponki), prowadzenie w koleinach przy szerszych kapciach jest o wiele bardziej uciążliwe, osiągi są słabsze

ponadto przy 205 spalanie będzie mniejsze i koszt zakupu opon też

wygląd, to kwestia indywidualnej oceny - dla mnie 205 wystarczy

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)