Skocz do zawartości

POMOCY!!! 750i Strzela w kolektor jedna strona POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Koledzy Pomocy :modlitwa: Mam E32 750 i dziś rano zapalił normalnie a po południu zaczął strzelac tzn zachowuje sie tak jak by benzyna spalała sie w kolektorze po jednej stronie. Co to może być ?? bo jak przytknąłem ręką dolot powietrza i zmniejszyłem tym samym jego dopływ to chodził noramalnie. Mam wymienione świece, przewody, kopułki, wiec to chyba nie one sa przyczyną, Powiem tak odpala strzeli pare razy i gaśnie. Pomożcie :mad2: Edytowane przez OsA
Opublikowano
czy to może być lewe powietrze?? czy może elektronika?? czy przepustnica?? może sonda ?? strzela tylko lewa strona.... :mad2:
Opublikowano

Koledzy Pomozcie. Wielu z Was ma 750 u nikogo nic takiego sie nie działo??

kiedyś jak był zimny kichnął sobie raz czy dwa (ale to było bardzo rzadko) ale teraz wali jak głupi. Niewiem od czego zacząć :cry2:

Opublikowano
Mi terz strzela ale na gazie . Ostatnio w niedziele przejerzdzałem koło kościoła to tak za***ał że ludzie z kościoła wybiegli bo niewiedzieli o się stało :mrgreen: a mi rozwaliło obudowe filtra i mam do wymiany ostatni tłumik :duh: :mad2:
Będzie Miły Wydatek!!!!!!
Opublikowano
Mi terz strzela ale na gazie . Ostatnio w niedziele przejerzdzałem koło kościoła to tak za***ał że ludzie z kościoła wybiegli bo niewiedzieli o się stało :mrgreen: a mi rozwaliło obudowe filtra i mam do wymiany ostatni tłumik :duh: :mad2:

to nie chodzi o typowy strzał na gazie Bo to wyeliminowałem

ale strzela raz za razem bez względu na to jakie paliwo i bez znaczenia na jakich obrotach. Po odpaleniu odrazu wali. :(

Opublikowano
czy to może być lewe powietrze?? czy może elektronika?? czy przepustnica?? może sonda ?? strzela tylko lewa strona.... :mad2:

ogólnie to może być efekt ubogiej miszanki

(czasami jak jest wypalony zawór ssący to silnik strzela w dolot)

sondy lambda możesz odłączyć (silnik powinien pracować poprawnie)

lewe powietrze - oczywiście sprawdzić szczelność dolotu (całego, łącznie z kolektorem ssącym)

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano

pomierzyłem ciśnienie

wszędzie równo po 10

ręce opadają

komputery zamieniałem

przepustnice też

i kibel dalej :( :( :(

:mad2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no i zrobiłem

na jednym zaworze wydechowym wyskoczyła podkładka (pękła) Koszt operacji 5zł :lol: nie liczącz 9godz spędzonych na rozkręcaniu i zkręcaniu :mrgreen: