Skocz do zawartości

Spadek predkosci maxymalnej...... HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moja bmka to 318 tds compact z 96r, zmienilem filtr powietrza na filtr k&n identyczny kszatltem jak oryginalny oraz zalozylem strumienice, zmienilem takze opony z 185/65/15 na 205/55/15 V-max 240, i od tego momentu predkosc max po prostej jak wyciagalem 185, spadla do 160, z gorki to nawet 192 pojdzie, tzn szla, a teraz kicszka nie wiem co sie dzieje, wczesniej na pierwszym biegu predkosc dochodzila do 40km/h teraz dochodzi do 20 i silnik malo z pod maski co nie wyskoczy :mad2: mam takze problem ze wskaznikiem paliwa- gdy wsazowka dochodzi do ostatniej kreski 1/4 baku auto zachowuje sie jakby mialo sucho, gasnie, nie chce odpalac odrazu, Prosze o jakies rady, pareslow co mam z tymzrobic, bo sam osobiscie sie nie znam za bardzo na mechanice. Z gory wszystkim dziekuje!!
Opublikowano
na pewno oponki troszke cie hamuja, ale zeby az tak?? pompa wtryskowa na pewno dobra jest?? na paliwie dobrym jezdzisz?? ja w swoim TDS jezdze tylko na V-power diesel....
Opublikowano
przyczyn moze byc wiele,ale do tdsa chyba nie powinno sie dawac takich filtrow choc to i tak nie powinno miec znaczenia.jak masz stary to zamien je i zobaczysz wtedy jedna rzecz bedziesz mogl wyeliminowac.Moim zdaniem przyczyna tkwi w strumienicy choc teoretycznie auto powinno byc mocniejsze. Tym zabiegiem mogles zmniejszyc cisnienie spalin w ukladzie wylotowym i to moze byc przyczyna.(Tyle ile powietrza silnik wchłania tyle powinien wyrzucić )-teraz moze " wywala za duzo "tzn pod slabym cisnieniem
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
wrazie czego mam jeszcze katalizator schowany, wiec chyba go znowu postaram sie zalozyc, bo ta strumienica to jest chyba nie wypal, co prawda auto jest z deka mocniejsze jak wchodzi na obroty, ale np w zimie dluzej sie grzeje, i masz chyba racje jesli chodzi o to cisnienie spalin, to najprawdopodobniej przez to, jezdze na normalnym paliwe , wczesniej tez na takim jezdzilem i problemu nie bylo, dzieki sliczne za rady
Opublikowano
moge sie mylic :D .dobrze ze zostawiles tego kata.Z tego co wiem zeby strumienice dac trzeba wiedziec gdzie ja dokladnie umiescic.pozdro
Kocham moja Czarnulkę