Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam okazję kupić ładne felgi 16 calowe tylko mam taki problem że mam nówki opony Fuldy 205 15 calowe letnie i szkoda się ich pozbywać. Czy da się takie opony na 16tkę felgę założyć czy oponki muszę sobie zmienić? Widziałem kiedyś takie naciągane opony i nawet nieźle to wygląda tylko nie wiem czy ten efekt uzyskuje się zmniejszając szerokość opony czy właśnie zakładając np na 16kę felgę 15kę oponę.
BMW forever!!!
Opublikowano

o dżizys. :jawdrop: Nie mow ze nie wiesz ze nie da sie takiego manewru wykonac!? Mam nadzieje ze to zart to co napisales w tym temacie.

ABSOLUTNIE NIE DA SIE NACIAGNAC!!! :jawdrop:

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
To muszę sobie chyba opon jeszcze poszukać. Czyli ten efekt naciągnięcia uzyskuje się dzięki węższym od felgi oponom?
BMW forever!!!
Opublikowano
Mam okazję kupić ładne felgi 16 calowe tylko mam taki problem że mam nówki opony Fuldy 205 15 calowe letnie i szkoda się ich pozbywać. Czy da się takie opony na 16tkę felgę założyć czy oponki muszę sobie zmienić? Widziałem kiedyś takie naciągane opony i nawet nieźle to wygląda tylko nie wiem czy ten efekt uzyskuje się zmniejszając szerokość opony czy właśnie zakładając np na 16kę felgę 15kę oponę.

pewnie że się da :cry2: :mad2: :duh: wkładaj na maszynę i zakładaj. :cry2:

Opublikowano
To żeś wymyślił :mad2: :jawdrop: Zawsze możesz spróbować na feldze rozkręcanej.Nałożyć a potem skręcić posmarować brzegi benzyną i srodek i podpalić.Może wystrzałem wejdzie :D :mrgreen:
Opublikowano
To było pytanie czysto teoretyczne, a wy się nad tym spuszczacie jak jak niewiem co. Odpowiedź uzyskałem w 2 pierwszych postach a reszta tylko zaśmieca niepotrzebnie. Nie jestem znawcą opon dlatego pytałem podobno kto pyta nie błądzi :) .
BMW forever!!!
Opublikowano

Da się to zrobić :D Podgrzewasz dobrze opony grzałką aż staną się takie gumiaste i naciągasz z całej siły. Pamiętaj aby dobrze nasmarować rant felgi smarem aby lepiej wchodziła :roll2: :cool2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Wydaje mi sie ze kolega pomyli te 2 rzeczy

Opone mniejsza nie da sie zalozyc na wieksza felge.

natomiast na wezsza felge da sie zalozyc np szersza opone bo w tym jest jakis zakres rozmiarow :cool2:

Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
No właśnie genaralnie o to chodziło z tym że te moje opony zbyt małe są bo to 15ki i tak się tego nie założy.
BMW forever!!!
Opublikowano

Da się to zrobić :D Podgrzewasz dobrze opony grzałką aż staną się takie gumiaste i naciągasz z całej siły. Pamiętaj aby dobrze nasmarować rant felgi smarem aby lepiej wchodziła :roll2: :cool2:

Mysle ze z powodzeniem moznaby uciąc troche gumy od wewnątrz z 15tki i wtedy wejdzie spokojnie na fele 16. jak wiecej przytniesz to i na 17 tke :mrgreen:

Opublikowano
Kolega się pyta, dostał odpowiedź a Wy się naśmiewacie...Nie słyszeliście powiedzenia: "nie ma głupich pytań"???Skoro nie wiedział to zapytał a dostał od razu "cięgi"...jeżeli Wasze wypowiedzi nie wnoszą nic nowego to oszczędźcie miejsca na swoje uszczypliwości...
Freude am fahren...
Opublikowano
Tak niestety zawiodłem się trochę bo zamiast fachowej odpowiedzi to jakieś śmiechy sobie urządzili co niektórzy. Dziękuję tym którzy zachowali się poważnie i poprostu odpowiedzieli na pytanie. Co do reszty to jedno mi się narzuca BEZ KOMENTARZA. POZDRAWIAM
BMW forever!!!
Opublikowano
Tak niestety zawiodłem się trochę bo zamiast fachowej odpowiedzi to jakieś śmiechy sobie urządzili co niektórzy. Dziękuję tym którzy zachowali się poważnie i poprostu odpowiedzieli na pytanie. Co do reszty to jedno mi się narzuca BEZ KOMENTARZA. POZDRAWIAM

Niestety nie wszyscy są tutaj by pomagać...ale żeby się naśmiewać...sam tego doświadczyłem...dlatego im więcej takich ludzi tutaj tym mniejszy sens będzie tego forum...

Freude am fahren...