Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja proponuję zrobić tak:

Jedź do jakiegoś sklepu z tłumikami. Gościu zaproponuje Ci tłumik końcowy a Ty wybierzesz dla siebie odpowiadający dżwięk(no bo przecież są takie z regulacją nie :D )

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Raczej krotka to odp nie bedzie :D mam nadzieje ze chociaz pomoge...3 dni temu przerobilem uklad a mianowice stozek+dolot+strumienica i sportowy wydech... gada bosko. Nie jestem fanem wyjcow, chcialem zeby auto na niskich obrotach ladnie mruczalo a na wysokich przepieknie brzmialo. fachowcy powiedzieli ze bule za tlumnik a oni podczas roboty zakladaj go i sprawdzaja jak brzmi ewentualnie wyciszaja. Powiedzieli ze kazdy tlumnik w kazdym aucie inaczej brzmi(mowa o tych tanszych) nigdy nie bedzie tak ze wlozysz sobie do np 320 tlumnik a potem przelozysz do innej 320 i efekt bedzie ten sam... taka jest teoria do tanszych tlumnikow. (chyba ze kupisz sobie tlumnik AC Schnitzer'a za fortune wtedy masz mozliwosc regulacji co do decybela). Mysle ze jak trafisz na gosci z fachem w reku to zrobia to o co ich prosisz...

ps: i pamietaj odradzam tlumnik typu mugen kumpel ma go i sciaga nie slyszy siebie przy 70km/h taki basior :jawdrop: ze wszystko drzy...

Opublikowano

przeciez ten mugen ma silencer.. mozna przykrecic ten basior .. tak pisza :mrgreen:

mam nadzieje ze ten blackflame bedzie wsam raz :twisted:

'' Regulowany poziom hałasu. W komplecie nabywasz regulowany tłumik refleksyjny - tzw. silencer - umieszczany wewnątrz końcówki wylotowej. Zamontowanie silencera zauważalnie obniża hałas - średnio o 7dB. ''

:roll:

Opublikowano
przeciez ten mugen ma silencer.. mozna przykrecic ten basior .. tak pisza :mrgreen:

mam nadzieje ze ten blackflame bedzie wsam raz :twisted:

'' Regulowany poziom hałasu. W komplecie nabywasz regulowany tłumik refleksyjny - tzw. silencer - umieszczany wewnątrz końcówki wylotowej. Zamontowanie silencera zauważalnie obniża hałas - średnio o 7dB. ''

:roll:

hehe 7dB (20dB to ponoć odglos spadajacego liscia). BMW ma tendencje do niskich brzmien a wiec po zamontowaniu basowki mozesz oszalec i przy 80km/h nie slyszec wlasnych mysli :roll2: wibracje bede zabojcze:)

pomysl tez o stozku :) za 120zl w zupelnosci starczy a efekt bedzie baaardzo przyjemny w polaczeniu z wydechem (bo jak dasz za mcny bas w wydechu to zagluszysz stozek...)

pozdrawiam