Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

"mam problem z silnikiem 2,5 TDS a mianowicie ostatnio dość często

zdarza się, że nagle traci moc i słabo ciągnie (jakby miał 70KM)

generalnie silnik pracuje równo i pali na wszystkie cylindry, diagnoza komputerowa niczego nie wykazała"

to fragment jednego z postów - i u mnie dzieje się dokładnie to samo. Jest wiele postów na ten temat, jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, czy i w jaki sposób ktoś sobie z tym poradził.

Co do sugestii niektórych użytkowników aby wymienić filtry, olej itd to jestem świeżo po ich wymainie - mimo to auto dalej dziwnie się zachowuje. Byłem z tym w warsztacie, nie bardzo wiedzieli co jest nie tak. Diagnostyka komputerowa nic nie wykazała. W końcu padła teza, że to problem z przepływomierzem. Po jego przeczyszczeniu auto zachowywało się lepiej, lecz tylko przez 2 dni..... Teraz znowu auto strasznie się muli, nie dzieje się to stale lecz bardzo często.

Proszę o pomoc; użytkownikiem BMW jestem bardzo krótko i bardzo dziwi mnie zachowanie mego autka

Opublikowano
podłaczyc go pod kompa i sprawdzic przepływke pod kątem podawanych przez nia parametrów prawie 100 % wykrywalnosci usterek przepływki sprawdzic czujnik doładowania turbiny sprawdz wszyskie gumy odpowiadajace za szczelnosc układu dolotowago
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

dzieki! co do przepływomierza to już mi go sprawdzali na kompie, więc nie wiem.... czy to możliwe że on raz pracuje, a inny razem nie?! czy jak "pada" to na amen? no ale sprawdzę ten czujnik i przewody. Jakby były jeszcze jakieś podpowiedzi to byłoby super :-)

pozdrawiam

Opublikowano
sprawdz caly uklad zasilania ,od pompki w zbiorniku do filtra paliwa ,widzisz w TD czyTDS nie moze byc najmiejszej nieszczelnosci.Pozatym moze masz cos z paliwem moze jest w zbiorniku woda jesli tankujesz male ilosci paliwa musisz czesciej usuwac wode moze masz cos ze smokiem