Skocz do zawartości

skrzynia automatyczna zmieniona na manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, ostatnio zmieniłem skrzynie w swojej beci z automata na manuala, ale jest jedna rzecz która mnie denerwuje chodzi o komunikat wyswietlany o uszkodzonym sterowniku transmisji, czy jakos tak, pytanie teraz do was czy aby to mi sie nie pokazywala tomusze zmienic licznik na taki nie od automata??

drugie pytanie to tak z czystej ciekawosci, jesli robi sie podcisnienie odkrcaja korek wlewu oleju w silniku podczas pracy to jest bardzo zle??

;-)

Pozdrawiam

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano

Co do pierwszej czesci pytanai to pogadaj z xsilverem bo on u siebie tez kiedys zmienial skrzynie na manuala.

A co do drugiej cz to normalne ze jak na pracujacym silniku odkrecisz korek od oleju to obroty spadaja. Bylo kilkakrotnie. :search:

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam właśnie będę zamieniał automat na manualną skrzynię i wzwiązku z tym mam parę pytań:

1. Czy wał też trzeba zmieniać?

2. czy dyfer ?

3 jak z poduszkami, ile ma ich być?

Co z elektryką?

Jakieś wskazówki?

Opublikowano
ale jaką skrzynie byś tam wstawił? od czego?

myslalem o skrzyni od 740. w koncu automat w obu modelach chodzil ten sam, wiec moze manual od 740 by podszedl. roznice mocy i momentu nie sa az takie duze, zeby obawiac sie zmielenia...

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
Opublikowano

myslalem o skrzyni od 740. w koncu automat w obu modelach chodzil ten sam, wiec moze manual od 740 by podszedl. roznice mocy i momentu nie sa az takie duze, zeby obawiac sie zmielenia...

tez sie nad tym zastanawialem - mocowanie wyglada podobnie ( ale czy jest takie samo - to nie wiem ) , problem moze stanowic kolo zamachowe ( nie wiem czy w v12 jest tak samo montowane ) , oczywiscie trzebaby przerobic wał i dobrac odpowiedni dyfer ( mysle ze 2.93 bylby w miare ok )

Opublikowano

tez sie nad tym zastanawialem - mocowanie wyglada podobnie ( ale czy jest takie samo - to nie wiem ) , problem moze stanowic kolo zamachowe ( nie wiem czy w v12 jest tak samo montowane ) , oczywiscie trzebaby przerobic wał i dobrac odpowiedni dyfer ( mysle ze 2.93 bylby w miare ok )

powstalby niezly potwor. trzebaby chyba zaczac od poszukania odpowiedniego dawcy...

ale taka 740i moze nie byc najtansza...

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png