Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, slyszalem ze mozna uniknąć zapłacenia 500 zł opłaty recyklingowej przy sprowadzaniu auta z zagranicy... ? Pierwszy patent to spisanie umowy z datą z zeszłego roku ale to juz chyba teraz w połowie biezącego roku nie przejdzie...

Drugi patent to cos z zaswiadczeniem z auto-złomu ze przyjmą do kasacji po zakoneczniu eksploatacji auta czy cos takiego nie znam szczegołów czy ktos wie cos wiecej? akurat bede sprowadzal auto wiec bardzo mnie to interesuje...

Pozdrawiam

Zbir
Opublikowano
Pierwszy pomysl jest nie oplacalny bo w najlepszym wypadku czeka cie dlugie tlumaczenie w UC czemu nie oplaciles akcyzy po 5 dniach od wystawienia umowy, a w gorszym to kara od 100zl do 1500zl ale to juz te raczej z gornej polki bede za taki okres. Pozatym z tego co pamietam to w tamtym roku byla juz oplata recyklingowa wiec nic ci to nieda. Drugi sposob jest mozliwy i placi sie firmie recykligowej okolo 200-300zl ale to tylko jak na fimre sprowadzasz a nie osobe fizyczna. Pozdrawiam
Opublikowano
Jestem niemal pewien ze osoba fizyczyna tez cos moze zakombinowac, slyszalem o tym z wiarygodnego zrodla, tylko nie wiem jak.
Zbir
Opublikowano
Jestem niemal pewien ze osoba fizyczyna tez cos moze zakombinowac, slyszalem o tym z wiarygodnego zrodla, tylko nie wiem jak.

Daj sobie spokój...Szkoda czasu dla 200zł oszczędności. Mógłbym Ci napisać na priv ale szczerze Ci powiem daj sobie na luz...To nie jest wielka kasa więc zapłać co trzeba. To nawet jeden bak paliwa nie będzie...A na paliwo też wydasz kasę jeżdżąc za tym. Chyba, że masz kogoś w pobliżu zaufanego

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
właściwie to nie chodzi tylko o kase ale o zasade - rząd mnie oszukuje nakladając oplaty niezgodne z prawem UE to dlaczego mam sie na to godzic
Zbir