Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po zakupie samochodu dowiedzialem sie ze bierze mi olej i to sporo. Wiem ze "oelstand motor" znaczy za niskie cisnienie oleju natychmiast wylacz silnik. Sprawdzalem cisnienie na garach i jest w normie wiec co moze byc powodem takiego zuzycia oleju.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano

Oelstand motor - to znaczy za niski poziom oleju w silniku , sprawdź go i jeśli jest ok to spróbuj odłączyć czujnik i podłączyć jeszcze raz czasami się wiesza, jeśli to nie pomoże to do wymiany czujnik.

za niskie ciśnienie oleju to jest Oeldruck ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
No wlasnie o to mi chodzi Oeldruck motor. Pomylilem sie. I zawsze mi sie to wyswietla gdy mam na miarce polowe oleju. Co to moze byc?? Dlaczego mi oleju tak bierze??

Opublikowano
No jak oleju doleje to jest dobrze nie wiem czy to czasami nie bedzie uszczelka pod glowica bo powinno sie zmieniac do 2 lata jak sie jezdzi na gazie lub popma oleju a o panewkach boje sie myslec.

Opublikowano
u mni tylko raz pokazala sie ta komenda okazalol sie ze brakowal odrobiny oleju i dlatego tak pokazywala ,,,
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
Ten komunikat pojawia sie bardzo wczesnie, najwyrazniej na wszelki wypadek. A jak dolejesz oleju tak, zeby bylo na bagnecie w okolicach MAX, to ile kilometrow przejezdzasz, zanim komunikat sie wyswietli?

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Jak wleje do 3/4 stanu tak pokazuje bagnet to przejaded ok120km i wyskakuje komunikat Oeldruck motor.