Skocz do zawartości

[39]- 540 96r. czy można wyciąć katalizatory co sie stanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przede wszystkim auto nie będzie spełniać norm emisji spalin i na przeglądach mogą się do tego przyczepić. Auto będzie troszkę rzwawsze ponieważ układ wydechowy będzie szybciej opróżniany ze spalin.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Mam wycięty katalizator, i żadna kontrolka mi się nie pali.

Sonda jest przed katalizatorem więc nie ma żadnych problemów.

Autko jest faktycznie trochę szybsze ;) i ten odgłos ;) jak by miało 6 litrów ;)

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)
Opublikowano
Jak wytniesz katy auto stanie sie bardziej elastyczne- tak ja to odczułem. spektakularnych przyrostów mocy sie nie spodziewaj. Nic nie będzie Ci swiecić. Proponuje zamiast katów wstawić tłumik środkowy przelotowy.
Opublikowano

Dla ochrony środowiska:

silnik będzie bez katalizatora strzelał w wydech ;) po wciśnięciu

do końca gazu i potem puszczeniu ;)

Więc by ochronić ptaki będę to robił tylko czasami ;)

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)
Opublikowano
Ja miałem wycięte w katy w e38 3.0 V8 i denerwujący był dźwięk który docierał do wnętrza auta, teraz w E39 540 mam wycięte katy ale zamiat nich mam wstawione tłumiki i jestm zadowolony, tym bardziej że po całej operacj przprowadzonej w specjalistycznym zakładzie, ku mojemu zdziwieniu, wydano mi resztę za pozostawione resztki katalizatorów....