Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaczęło się tak: wsiadłem i wrzuciłem wsteczny i kulturalnie zacząłem cofać i w połowie manewru bieg "wyskoczył". Na lewarku pojawił sie dziwny luz a skrzynia jakimś cudem zablokowała sie na biegu drugim

Lewarkiem nie da sie wogóle ruszyć-nie wiem co jest grane???

Jeżeli któryś z forumowucczów ma jakiś pomysł co nawaliło to prosze o radę.

Pozdrawionka.

Opublikowano

Witam

A co to dokładnie oznacza ze sie cięgna wysypały?? i czy naprawa tego to coś bardzo skomplikowanego??

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokladnie. Pewnie posypaly sie cięgielka. Czyli np ktores sie odpielo i wskoczylu 2 biegi naraz. Nie wydaje mi sie zeby to bylo cos ze skrzynia skoro kulturalnie cofales :)
Opublikowano
dokładnie może jakas tulejka pękła albo wyskoczyła. rozumiem że drążek zmiany biegów lata ci zupełnym luzem. co do naprawy to części nie powiny być drogie, na tej stronie co podałem masz ceny w $ pomnóż je przez aktualny kurs & i otrzymasz ceny. jedynie kewstia podejścia i tu moja wiedza sie kończy bo nie musiałem tego jeszcze robić i nie wiem czy próbować z kabiny sie do tego zabrać czy z pod auta. nalepiej jak byś podkręcił na lewarku i zajrzał sam, ale wydaje mi się że skrzynia to zasłania więc może trzeba od góry próbować. wiem, że są o tym posty poszukaj bo ktoś już ten problem przerabial i napisał jak najlepiej podejść. jeżeli masz wpiętą 2 i możesz autem normalnie się poruszać to myślę że to napewno nie skrzynia.