Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po redukcja z piątki cięzko wrzucić jakikolwiek bieg, o co chodzi ? czy to już skrzynia dogorywa? Cała reszta biegów chodzi bez zarzutów. Piątka wchodzi tez bez problemu.
Opublikowano
Zobacz stan oleju w skrzyni biegow albo wogole wymien moze ma lepkosc nie tak albo jest go za malo tyle tylko mozna zrobic nie inwestujac za wiele i nie wyciagajac jej z auta

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
Zobacz stan oleju w skrzyni biegow albo wogole wymien moze ma lepkosc nie tak albo jest go za malo tyle tylko mozna zrobic nie inwestujac za wiele i nie wyciagajac jej z auta

W sumie to przez cała zimę piątki nie uzywałem, traski dopiero sie teraz zaczęły, więc może coś sie pokrzaniło na połączeniu lewarka ze skrzynią?

Olej oczywiscie posprawdzam i zobaczymy.

Opublikowano

Ja miałem problem z wrzucaniem jedynki (od czasu do czasu jak stałem na światłach nie mogłem od razu wrzucić tylko musiałem zamieszać drążkiem i najlepiej wrzucić np dwójkę) w ramach przeglądu pojechałem do warsztatu i chłopaki stwierdzili, że to poduszki pod silnikiem się zużyły i jest przesunięcie skrzyni w stosunku do silnika. Teraz po wymianie jakby lepiej, ale głowy nie dam, że to były poduchy... :roll:

cóż... oby w twoim przypadku chodziło tylko o olej... ale jak znam życie będzie to coś poważniejszego :(